Curator reageert op vervroegde aflevering foto Merlin

Vanmorgen ontving ik een antwoord van de curator van Associazione Culturale “Sei l’Arte” over de vervroegde aflevering van de foto van Merlin die binnenkort tentoon gesteld wordt tijdens een expositie in het Bellini Museum in Florence (Italië).

De foto wordt in plaats van volgende week al aankomende vrijdag afgeleverd en dat kan wellicht problemen opleveren bij het in ontvangst nemen van de foto door Galleria Accorsi Arte in Turijn waar de foto nu naar op weg  is.

Hiervan had ik gisterenavond de curator op de hoogte gebracht en vanmorgen trof ik haar antwoord aan:

Thank you for the clarification of this.
We will track, once tracking code will arrive, the shipment and try to arrange with someone to pick it up, otherwise, maybe, the courier will come back (I hope so) next week.

We’ll keep in touch.

De galerie probeert er dus voor te zorgen dat er iemand aanwezig is om de foto aan te nemen en hopelijk gaat dat lukken.
Het is wel duidelijk dat dit zijn problemen die er bij een digitale expositie niet zijn en ook een van de redenen is (naast het kostenplaatje) om foto’s niet fysiek te exposeren.

De foto van Merlin (0303) zal, als alles goed komt, van 22 tot en met 29 januari 2022 in de Galleria Bellini, ook wel het Bellini Museum genoemd, in Florence, Italië, tentoon worden gesteld.

Er is gekozen voor een ingelijste foto met passe-partout.
Om de foto een chique uitstraling te geven is er voor gekozen om het passe-partout van ivoorkleurig linnen te laten maken.
Binnen het passe-partout is de foto nog voorzien van een 2 cm witte rand om de ingelijste foto nog meer diepte te geven.
De houten lijst is 20 mm dik en is gemaakt van zwart eiken hout.
Dit geeft een mooie herhaling met de 2 cm witte rand.
Het papier waarop de foto wordt afgedrukt is Fuji Crystal Archive (glanzend) en het geheel wordt afgedekt met Mirogard museum glas.

 

Associazione Culturale “Sei l’Arte”, die de expositie regelt, is een organisatie in Italië waarmee Studio Tjeerd in de afgelopen jaren al talloze keren heeft samengewerkt.
Daartoe behoorden onder andere een digitale expositie tijdens het filmfestival in Venetië in 2019 en 2018, een digitale expositie tijdens een grote kunstbeurs in Treviso (Italië 2019, 2018), een digitale expositie in Weiz (Oostenrijk, 2018)  en een fysieke expositie in Petritoli in 2019.

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten over deze expositie
Curator op de hoogte gesteld vervroegde aflevering
Foto Merlin op weg naar Turijn
Foto is bij de afdrukcentrale
Adres is bekend voor aflevering foto
Zo goed als zeker in fysieke expositie
Benodigdheden opgestuurd
Foto Merlin goedgekeurd voor fysieke expositie Florence
Foto ter beoordeling ingezonden voor fysieke expositie Florence
Update fysieke expositie Florence
Uitnodiging voor fysieke expositie Florence