Foto Merlin naar afdrukcentrale voor expositie Florence

Vanmorgen heb ik de foto van Merlin die in januari in een fysieke expositie in het Bellini Museum in Florence (Italië) aangeboden aan de afdrukcentrale WhiteWall en kan de foto nu afgedrukt, ingelijst en opgestuurd worden naar Italië.

Gezien de vorige e-mail, waarin de curator mij aangaf wanneer de foto bij het museum/galerie moet worden afgeleverd, is gekozen om de foto nu aan te bieden, zodat deze tussen 10 en 15 januari 2022 op de plaats van bestemming aan kan komen.

De foto wordt speciaal voor deze gelegenheid afgedrukt door Whitewall zoals ook bij eerdere fysieke exposities het geval is geweest.

Er zijn vele mogelijkheden bij WhiteWall (niet voor niets meervoudige winnaar van de TIPA World Awards 2013, 2017, 2020 & 2021 en genoemd als “Het beste fotolab ter wereld“).

Er is gekozen voor een ingelijste foto met passe-partout.
Om de foto een chique uitstraling te geven is er voor gekozen om het passe-partout van ivoorkleurig linnen te laten maken.
Binnen het passe-partout is de foto nog voorzien van een 2 cm witte rand om de ingelijste foto nog meer diepte te geven.
De houten lijst is 20 mm dik en is gemaakt van zwart eiken hout.
Dit geeft een mooie herhaling met de 2 cm witte rand.
Het papier waarop de foto wordt afgedrukt is Fuji Crystal Archive (glanzend) en het geheel wordt afgedekt met Mirogard museum glas.

De verwachte aflevering vindt plaats over ongeveer 11 werkdagen en dat past precies in de tijdspanne van 10 tot en met 15 januari, zeker omdat mijn ervaring met WhiteWall is dat het sneller wordt afgeleverd dan bij de bestelling wordt aangegeven.

Het kan natuurlijk nog steeds zo zijn dat de fysieke expositie door de pandemie niet doorgaat, net zoals dat het geval is geweest bij de fysieke expositie in Milaan van november dit jaar.

De foto van Merlin zal van 22 tot en met 29 januari 2022 in de Galleria Bellini, ook wel het Bellini Museum genoemd, in Florence, Italië, tentoon worden gesteld.
Het gaat hierbij om foto Merlin (0303).

Associazione Culturale “Sei l’Arte”, die de expositie regelt, is een organisatie in Italië waarmee Studio Tjeerd in de afgelopen jaren al talloze keren heeft samengewerkt.
Daartoe behoorden onder andere een digitale expositie tijdens het filmfestival in Venetië in 2019 en 2018, een digitale expositie tijdens een grote kunstbeurs in Treviso (Italië 2019, 2018), een digitale expositie in Weiz (Oostenrijk, 2018)  en een fysieke expositie in Petritoli in 2019.

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten over deze expositie
Adres is bekend voor aflevering foto
Zo goed als zeker in fysieke expositie
Benodigdheden opgestuurd
Foto Merlin goedgekeurd voor fysieke expositie Florence
Foto ter beoordeling ingezonden voor fysieke expositie Florence
Update fysieke expositie Florence
Uitnodiging voor fysieke expositie Florence