Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Voorbereiding

Het is goed om een aantal zaken voor te bereiden voordat een fotoshoot daadwerkelijk gaat plaatsvinden, zodat die dingen niet op de dag zelf nog geregeld hoeven te worden.

Wat je vooraf zeker moet doen als je minderjarig bent
Wanneer je nog minderjarig bent, zal er bij de fotoshoot altijd een volwassene aanwezig moeten zijn. Je zult dat dus zelf vroegtijdig moeten regelen. Zonder volwassen begeleiding gaat de fotoshoot überhaupt niet door.

Wat je vooraf zou kunnen doen: contract bekijken
Bij een fotoshoot wordt altijd gebruikt gemaakt van een contract. Dat klinkt misschien wat eng, maar het contract is vooral bedoeld om dingen vooraf (en achteraf) goed vast te leggen.
Het is verstandig om het contract al eerder ter inzage te vragen (aanvragen kan via het contactformulier). Er kunnen dan eventueel nog vragen gesteld worden over de inhoud van het contract. Misschien mis je nog iets in het contract of vind je dat er nog iets moet worden veranderd.

Andere dingen die je vooraf kunt doen:

 • Bekijk een flink aantal foto’s van jezelf of anderen (ook op internet) en kies voor jezelf foto’s uit die je mooi vindt (waarom vind je die mooi?). Je kunt eventueel de foto(’s) op de dag van de fotoshoot meenemen; dat praat wat makkelijker.
 • Bedenk voor jezelf welke make-up je zou willen hebben: redelijk neutraal, wat meer gewaagd of juist heel extreem. En in welke kleurtinten wil je dat? Of wil je liever helemaal geen make-up?
 • Als je een fotoshoot met make-up wilt, verzorg je dan zelf de make-up, laat je dat door iemand anders doen of moet er een visagist(e) worden gevraagd?
 • Welke kleding wil je gaan aantrekken (kunnen ook meerdere sets zijn)?
 • Bedenk voor jezelf of je sieraden in/om wilt en welke zouden dat dan moeten zijn (heb je die zelf of moet je die bijvoorbeeld van iemand lenen)?
 • Wil je de fotoshoot met een bepaald thema? Zo ja: welk thema is dat dan? Heb je daar nog spullen (rekwisieten) bij nodig? Als dat laatste het geval is: hoe kom je daar aan of heb ik die eventueel al in mijn bezit (dus vragen!)?
 • Je kunt eventueel muziek op de achtergrond laten spelen als je je daar meer bij op je gemak voelt. Het moet dan wel achtergrond muziek zijn, zodat je mij nog aanwijzingen kunt horen geven.
 • Je kunt ook zelf nog bepaalde attributen klaar leggen die belangrijk voor je zijn, bijvoorbeeld een teddybeer/knuffel, een muziekinstrument of een sieraad die je bijvoorbeeld ter gelegenheid van iets bijzonders hebt gekregen. Overigens hoeven de attributen niet te gebruikt te worden bij de fotoshoot.

Andere tips

 • Een goede nachtrust doet wonderen, zorg er dus voor dat je goed uitgerust op de fotoshoot verschijnt.
 • Drink voldoende water.
 • Als je gebruik maakt van zelfbruiningsmiddelen, doe dit dan uiterlijk twee dagen voordat de fotoshoot plaats vindt.

Reageren of vragen?
Wil je hierop reageren of heb je nog vragen? Gebruik dan het contactformulier.

Volgende: Op de dag van de fotoshoot

Shine for me and I'll shine for you

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error: Deze inhoud is beschermd.