Foto Merlin op weg naar Turijn

Van WhiteWall kreeg ik het berichtje dat de afgedrukte en ingelijste foto van Merlin nu onderweg is naar Turijn om uiteindelijk in een fysieke expositie in het Bellini Museum in Florence (Italië) te worden ten toon gesteld.

Dat de foto nu al op weg is naar Turijn verbaast me enigszins, want zoals in een eerder berichtje over deze expositie al geschreven, was de verwachting dat de foto 11 werkdagen na bestelling zou worden afgeleverd.


De foto is op 30 december aangeboden aan de afdrukcentrale Whitewall en wanneer je daar dan 11 werkdagen bij rekent, kom je uit op 13 januari, precies mooi in de week van 10 tot en met 15 januari waar de curator van Associazione Culturale “Sei l’Arte” om vroeg.

In datzelfde berichtje gaf ik ook aan dat, gezien de ervaring met WhiteWall, de foto meestal eerder wordt geleverd.
Drie dagen eerder is geen probleem, want valt nog precies in de tijdspanne van 10 tot en met 15 januari.

Van UPS echter, kreeg ik de trackingcode voor het pakket en op de website van UPS is te zien dat de foto wordt afgeleverd op 7 januari!

Dat levert wellicht een probleem op, want het is niet gegarandeerd dat de galerie Accorsi Arte waar de foto nu naar op weg is, dan ook geopend is.
Het doet me denken aan alle toestanden rondom de fysieke expositie naar aanleiding van finalist te zijn geweest van de Celeste Prize 2016. De foto kwam na veel gehannes op het laatste moment op de plek van bestemming.
En alsof dat niet genoeg was, bleek de foto bij het ophalen na de wedstrijd spoorloos verdwenen te zijn.

Dat is vooruitlopen op de zaken: op dit moment is de foto nog in Keulen.

Ik zal de curator in ieder geval op de hoogte stellen dat de foto eerder wordt afgeleverd bij de galerie dan was afgesproken.

De foto van Merlin (0303) zal van 22 tot en met 29 januari 2022 in de Galleria Bellini, ook wel het Bellini Museum genoemd, in Florence, Italië, tentoon worden gesteld.

Er is gekozen voor een ingelijste foto met passe-partout.
Om de foto een chique uitstraling te geven is er voor gekozen om het passe-partout van ivoorkleurig linnen te laten maken.
Binnen het passe-partout is de foto nog voorzien van een 2 cm witte rand om de ingelijste foto nog meer diepte te geven.
De houten lijst is 20 mm dik en is gemaakt van zwart eiken hout.
Dit geeft een mooie herhaling met de 2 cm witte rand.
Het papier waarop de foto wordt afgedrukt is Fuji Crystal Archive (glanzend) en het geheel wordt afgedekt met Mirogard museum glas.

 

Associazione Culturale “Sei l’Arte”, die de expositie regelt, is een organisatie in Italië waarmee Studio Tjeerd in de afgelopen jaren al talloze keren heeft samengewerkt.
Daartoe behoorden onder andere een digitale expositie tijdens het filmfestival in Venetië in 2019 en 2018, een digitale expositie tijdens een grote kunstbeurs in Treviso (Italië 2019, 2018), een digitale expositie in Weiz (Oostenrijk, 2018)  en een fysieke expositie in Petritoli in 2019.

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten over deze expositie
Foto is bij de afdrukcentrale
Adres is bekend voor aflevering foto
Zo goed als zeker in fysieke expositie
Benodigdheden opgestuurd
Foto Merlin goedgekeurd voor fysieke expositie Florence
Foto ter beoordeling ingezonden voor fysieke expositie Florence
Update fysieke expositie Florence
Uitnodiging voor fysieke expositie Florence