“Global Art Awards 2020” 6e tussenstand: 37e plaats

Een foto van Rona is genomineerd voor The Global Art Awards 2020, waarvoor nog tot en met morgen, 31 oktober 2020, gestemd kan worden. De Awards worden in november uitgereikt in Shanghai, China. In deze blog een tussenstand en de link naar waar er gestemd kan worden.

In de afgelopen week heeft de foto  van Rona 107 stemmen binnen gehaald en dat is ook steeds zo’n beetje het gemiddelde geweest van de afgelopen vier weken.
Omdat de foto inmiddels weggezakt is naar de onderste regionen op de website van The Global Art Awards, zal de foto nu ook een kleiner bereik hebben.
Alleen mensen die de directe link naar de foto hebben (gekregen), zullen de foto makkelijk kunnen vinden, want die staat dan meteen bovenaan de webpagina.

Het stemmen kan nog tot en met 31 oktober door op onderstaande afbeelding/logo te klikken.
Rona, haar moeder en ik zijn u daarvoor zeer erkentelijk! En voor degenen die al gestemd hebben: onze dank is groot!

De foto die voor The Global Art Awards 2020 genomineerd is, is er een van Rona’s eerste fotoshoot van februari 2019. Van de 8 categorieën die er zijn, is gekozen voor de categorie Photography.

De Awards zijn min of meer publieksprijzen, omdat er door het publiek gestemd kan worden. De 100 inzendingen waarop het meest is gestemd worden de finalisten en daaruit zullen uiteindelijk de Awards komen. Het is dus duidelijk dat elke stem in dit proces telt.
De uiteindelijke winnaars zullen bepaald worden door een achtkoppige jury.

Op het moment van schrijven zijn er 324 nominaties wat een toename van 40 nominaties is in de afgelopen week. Dit aantal zal misschien nog iets oplopen omdat de nominatie nog open staat tot en met 31 oktober.

Met het aantal stemmen dat de foto op het moment van schrijven heeft gekregen (1.682) betekent het dat de foto nu op een 37e plaats in de rangschikking staat.
De foto is ten opzichte van de ranglijst van vorige week 2 plaatsen gezakt, maar is nog steeds ruimschoots voldoende voor een plek in de finale.
In vorige blogs was al een aantal redenen aangegeven waardoor een inzending zoals die van Rona binnen een week tijd zoveel plaatsen kan verliezen, ondanks dat er steeds stemmen bijkomen.

Met nog exact één dag te gaan, kan al wel een inschatting gemaakt worden of de foto van Rona het tot de finalisten zal gaan brengen.

Ervan uitgaand dat de foto van Rona de komende dag nog ongeveer 10 tot 20 stemmen zal gaan halen (dat is het gemiddelde van de afgelopen vier weken per dag), komt de foto uit op ongeveer 1.700 stemmen.

Dat zou nog steeds goed zijn voor een 37e plaats (wanneer andere inzendingen er geen stemmen bij zouden krijgen en er geen nieuwe inzendingen zouden komen). Het is echter reëler om er van uit te gaan dat de foto nog wel één of twee plaatsen plaatsen zal zakken.

Het aantal nieuwe nominaties zal ongeveer rond de 5 à 6 liggen, maar deze zullen niet allemaal meer stemmen krijgen dan de foto van Rona. En zelfs wanneer dat wel het geval is, dan zou de foto van Rona nog zeker bij de 100 inzendingen behoren waarop het meest gestemd is en dus tot de finalisten behoren.

Daarnaast zijn er in de categorie “Photography” weliswaar inzendingen gedaan: slechts één inzending heeft nu meer stemmen (2.904) gekregen dan de foto van Rona. Die foto is op 13 oktober ingezonden.
Wanneer de jury per categorie (er zijn er acht) tenminste drie inzendingen wil hebben, dan is de foto van Rona zéker een finalist.

De shortlist met finalisten wordt op 10 november bekend gemaakt.

Eerdere berichten over The Global Art Awards 2020:
Vijfde tussenstand
Vierde tussenstand
Derde tussenstand
Tweede tussenstand
Eerste tussenstand
Stemmen voor genomineerde foto
Stemmen voor foto nog niet optimaal
Foto ingestuurd
Genomineerd