“Global Art Awards 2020” 4e tussenstand: 30e plaats

Een foto van Rona is genomineerd voor The Global Art Awards 2020, waarvoor tot en met 31 oktober 2020 gestemd kan worden. De Awards worden in november uitgereikt in Shanghai, China. In deze blog een tussenstand en de link naar waar er gestemd kan worden.

In de afgelopen week heeft de foto  van Rona 181 stemmen binnen gehaald en dat is 70 stemmen meer dan vorige week.
Ongetwijfeld heeft een posting op InstaGram van zowel Rona als van mij daaraan bijgedragen.

Dat stemmen kan nog tot en met 31 oktober door op onderstaande afbeelding/logo te klikken.
Rona, haar moeder en ik zijn u daarvoor zeer erkentelijk! En voor degenen die al gestemd hebben: onze dank is groot!

De foto die voor The Global Art Awards 2020 genomineerd is, is er een van Rona’s eerste fotoshoot van februari 2019. Van de 8 categorieën die er zijn, is gekozen voor de categorie Photography.

De Awards zijn min of meer publieksprijzen, omdat er door het publiek gestemd kan worden. De 100 inzendingen waarop het meest is gestemd worden de finalisten en daaruit zullen uiteindelijk de Awards komen. Het is dus duidelijk dat elke stem in dit proces telt.
De uiteindelijke winnaars zullen bepaald worden door een achtkoppige jury.

Op het moment van schrijven zijn er 245 nominaties wat een toename van 22 nominaties is in de afgelopen week. Dit aantal zal nog oplopen omdat de nominatie nog open staat tot en met 31 oktober.

Met het aantal stemmen dat de foto op het moment van stemmen heeft gekregen (1.503) betekent het dat de foto nu op een 30e plaats in de rangschikking staat.
De foto is in de ranglijst weliswaar 7 plaatsen gezakt, maar is nog steeds ruimschoots voldoende voor een plek in de finale.
In de vorige blog was al een aantal redenen aangegeven waardoor een inzending zoals die van Rona binnen een week tijd zoveel plaatsen kan verliezen, ondanks dat er steeds stemmen bijkomen.

Daarin schreef ik ook over een kunstenaar die vorige week, een paar dagen voor de peildatum, zes nominaties had ingezonden. Daar is er nog een bijgekomen en het stemgedrag op deze inzendingen is op z’n minst twijfelachtig te noemen.

Inzending Vorige week
(in twee dagen)
Deze week
1 861 3.365
2 867 3.235
3 879 3.200
4 872 3.142
5 884 3.355
6 884 3.421
7 38 2.386

Elk van deze inzendingen krijgt gemiddeld elke vier minuten (24/7) een stem. Dus dag en nacht. Dit lijkt mij erg onwaarschijnlijk,

Het is daarom zeer de vraag of een top 100 notering vastgehouden kan worden, maar ook of, als de organisatie dergelijke raar en oneerlijk stemgedrag honoreert, je je af moet vragen wat de waarde is van deze Global Art Awards.

De jury zal hopelijk een weloverwogen keuze maken en ook alleen die inzendingen honoreren waarbij er niet sprake is van oneerlijk stemgedrag.

Hoe dan ook, met nog exact twee weken te gaan, kan al wel een inschatting gemaakt worden of de foto van Rona het tot de finalisten zal gaan brengen.

Ervan uitgaand dat de foto van Rona de komende twee weken nog ongeveer 250 tot 300 stemmen zal gaan halen (dat is het gemiddelde van de afgelopen twee weken), komt de foto uit op ongeveer 1.800 stemmen.

Dat zou nu goed zijn voor een 26e plaats (wanneer andere inzendingen er geen stemmen bij zouden krijgen en er geen nieuwe inzendingen zouden komen).

Het aantal nieuwe nominaties zal ongeveer rond de 60 à 70 liggen, maar deze zullen niet allemaal meer stemmen krijgen dan de foto van Rona. En zelfs wanneer dat wel het geval is, dan zou de foto van Rona nog nèt bij de 100 inzendingen behoren waarop het meest gestemd is en dus tot de finalisten behoren.

Daarnaast zijn er in de categorie “Photography” weliswaar inzendingen gedaan, maar geen van die inzendingen hebben meer stemmen gekregen dan de foto van Rona.
Wanneer de jury per categorie (er zijn er acht) tenminste drie inzendingen wil hebben, dan is de foto van Rona zéker een finalist.

De shortlist met finalisten wordt op 10 november bekend gemaakt.

Eerdere berichten over The Global Art Awards 2020:
Derde tussenstand
Tweede tussenstand
Eerste tussenstand
Stemmen voor genomineerde foto
Stemmen voor foto nog niet optimaal
Foto ingestuurd
Genomineerd