Toch nog expositie foto Merlin in Bortone Galerie Parijs?

Er lijkt misschien toch nog een mogelijkheid te zijn om deel te nemen aan de fysieke expositie van een foto van Merlin in de Parijse kunstgalerie Galleria Bortone.
Die conclusie kan wel getrokken worden naar aanleiding van een e-mail die ik ontving van de curator van Associazione Culturale “Sei l’Arte”.

Een paar dagen geleden had ik al in een blogbericht vrij resoluut geschreven dat de expositie niet door zou gaan.
Reden hiervoor was dat de kosten en baten niet met elkaar in overeenstemming waren en er in feite, zelfs bij verkoop van de foto, nog steeds verlies gemaakt zou worden.

De uitnodiging voor de fysieke groepsexpositie in Galleria Bortone in Parijs ontving ik eerder van de curator van Associazione Culturale “Sei l’Arte” en daarover was al het nodige overleg geweest, inclusief met de moeder van Merlin.


In de e-mail die ik stuurde aan de curator had ik aangegeven waarom we afzagen van de expositie, maar had ik ook een aantal opties aangegeven waardoor wij/ik de beslissing wellicht zouden heroverwegen.
Eén van de opties was om de kosten voor deelname aan de expositie te verlagen. Daarmee zou(den) ik/wij de vraagprijs ook naar beneden kunnen bijstellen.
Daarbij refereerde ik aan de lange samenwerking die ik al heb met “Sei l’Arte“.

Verder had ik aangegeven dat het voor Merlins ontwikkeling als model goed was om ook in Parijs zichtbaar te zijn en dat het ook goed zou staan op haar c.v., maar dat de kosten en de risico’s simpelweg te groot zijn.

Voor deze argumenten blijkt de curator wel gevoelig te zijn, want in de e-mail die vanavond ontving, gaf ze aan de prijs voor de deelname aan de expositie te willen verlagen.
En: “I hope this proposal can be good for you, and for the mother of the model. I know for her this exhibition is very important for her cv.

Eerst maar weer overleg met de moeder van Merlin om dit voorstel te bespreken en wellicht komt Merlins foto dan tóch nog in de expositie in dé Franse modestad Parijs.

Associazione Culturale “Sei l’Arte”, die de expositie regelt, is een organisatie in Italië waarmee Studio Tjeerd in de afgelopen jaren al talloze keren heeft samengewerkt.
Daartoe behoorden onder andere een digitale expositie tijdens het filmfestival in Venetië in 2019 en 2018, een digitale expositie tijdens een grote kunstbeurs in Treviso (Italië 2019, 2018), een digitale expositie in Weiz (Oostenrijk, 2018)  en twee fysieke exposities in Petritoli (Italië, 2019) en Florence (Italië, 2022).

Eerdere berichten over de mogelijke expositie:
Expositie gaat niet door
Foto Merlin in Bortone Galerie (2)?
Foto Merlin in Bortone Galerie?
Foto opnieuw in expositie Parijs?
Hernieuwde uitnodiging
Uitnodiging ontvangen