Foto Merlin in Bortone Galerie Parijs (2)?

Het is vandaag gelukt om telefonisch contact te hebben met de moeder van Merlin over een eventuele fysieke expositie van een foto van Merlin in de Parijse kunstgalerie Galleria Bortone.
Of het ook daadwerkelijk tot een expositie komt valt nog wel te bezien.

De uitnodiging voor de fysieke groepsexpositie in Galleria Bortone in Parijs ontving ik van de curator van Associazione Culturale “Sei l’Arte”.

Voor meer info over de Parijse galerie en de expositieruimten, verwijs ik graag naar mijn vorige blogbericht.Het twijfelachtige voor deelname aan deze groepsexpositie, die plaats vindt van 28 maart tot en met 4 april, zit hem in het feit dat er voor de expositie de nodige kosten gemaakt moeten worden, maar ook dat de galerie, bij eventuele verkoop van de foto, 25% commissie vraagt.

Het betekent dat de vraagprijs voor de foto hierdoor flink omhoog zal moeten gaan, wil er bij verkoop van de foto nog een positief saldo onder de streep overblijven.
Het is dan ook de vraag of de foto dit bedrag wel waard is en dus überhaupt wel een mogelijkheid heeft tot verkoop.

Aan de andere kant ligt de galerie wel in hét kunstdistrict van Parijs en nu de beperkingen, ook in Frankrijk, grotendeels opgeheven zijn, is het misschien wel een goede mogelijkheid om in de picture te komen.

Hoe dan ook: de beslissing is nog niet genomen en zal eerst nog de curator van Sei l’Arte raadplegen of het verkoopbedrag dat de moeder van Merlin en ik voor ogen hebben niet te hoog is.

Associazione Culturale “Sei l’Arte”, die de expositie regelt, is een organisatie in Italië waarmee Studio Tjeerd in de afgelopen jaren al talloze keren heeft samengewerkt.
Daartoe behoorden onder andere een digitale expositie tijdens het filmfestival in Venetië in 2019 en 2018, een digitale expositie tijdens een grote kunstbeurs in Treviso (Italië 2019, 2018), een digitale expositie in Weiz (Oostenrijk, 2018)  en twee fysieke exposities in Petritoli (Italië, 2019) en Florence (Italië, 2022).

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten over de mogelijke expositie:
Foto Merlin in Bortone Galerie?
Foto opnieuw in expositie Parijs?
Hernieuwde uitnodiging
Uitnodiging ontvangen