Hernieuwde uitnodiging fysieke expositie Parijs

Aan het begin van deze maand kreeg ik al een uitnodiging van de curator van Associazione Culturale “Sei l’Arte” met daarin een voorstel voor een fysieke expositie in Parijs, Frankrijk.
Vandaag ontving ik een e-mail met betrekking tot het terugsturen van de foto van Merlin, die in een expositie in Florence was geweest, en daarin werd mij nog eens gevraagd om deel te nemen aan de expositie in Frankrijk.

De laatste fysieke expositie was er ook één die georganiseerd was door Sei l’Arte en vond plaats in Florence, Italië.
En in de bewuste e-mail waarin gevraagd wordt om de foto van Merlin terug te laten sturen, schrijft de curator nog dit:
The next exhibition is in Paris at the Galleria Bortone, attached the announcement.
If you are interested and want to participate with the work that is already in Turin, reply to the email as soon as possible.”

Blijkbaar valt de foto ook bij Sei l’Arte in de smaak dat zij deze ook wel zien verschijnen in de expositie in Parijs, ondanks dat het thema l’Invisble is en mijn eerste reactie was dan ook dat de foto wellicht niet passend is bij het thema.

In het voorstel staan nu ook de kosten voor deelname aan de expositie.
Wanneer dezelfde prijs voor de foto voor deze expositie wordt gevraagd als bij de expositie in Florence, zou, bij een mogelijke verkoop, er nog verlies worden gemaakt en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Een en ander heeft te maken met de hogere prijs voor de expositie zelf, maar ook dat de galerie 25% commissie wil hebben wanneer de foto verkocht wordt.

De prijs van de foto zal hoe dan ook omhoog moeten, maar tot welk bedrag?
En is dat wel een passend bedrag voor de foto?
Maar gezien de vorige e-mail (de eerste uitnodiging) gaat het hier om een prestigieuze galerie in een kunstdistrict in Parijs en zal daarom ook de prijs voor de foto wel opgehoogd kunnen worden.

Hoe dan ook zal ik dit voorleggen aan de curator van Sei l’Arte en vragen hoe zij daar tegenaan kijkt.

Associazione Culturale “Sei l’Arte”, die de expositie regelt, is een organisatie in Italië waarmee Studio Tjeerd in de afgelopen jaren al talloze keren heeft samengewerkt.
Daartoe behoorden onder andere een digitale expositie tijdens het filmfestival in Venetië in 2019 en 2018, een digitale expositie tijdens een grote kunstbeurs in Treviso (Italië 2019, 2018), een digitale expositie in Weiz (Oostenrijk, 2018)  en twee fysieke exposities in Petritoli (Italië, 2019) en Florence (Italië, 2022).

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten over de mogelijke expositie:
Uitnodiging ontvangen