Expositie foto Merlin in Bortone Galerie Parijs gaat niet door

Naar aanleiding van een e-mail die ik aan de curator van Sei l’Arte stuurde over een eventuele fysieke expositie van een foto van Merlin in de Parijse kunstgalerie Galleria Bortone, kreeg ik vandaag een berichtje terug.
Hoewel de foto wel was goedgekeurd, laat ik deze expositie toch schieten.

De uitnodiging voor de fysieke groepsexpositie in Galleria Bortone in Parijs ontving ik van de curator van Associazione Culturale “Sei l’Arte” en daarover was al het nodige overleg geweest, inclusief met de moeder van Merlin.

We wilden beiden wel meedoen aan de expositie, maar dan zou er bij de verkoop van de foto ook wel enige winst te halen moeten zijn.
We hadden een voorstel aan de curator van Sei l’Arte gedaan, voor wat de verkoopprijs van de foto zou moeten zijn en we enige winst zouden kunnen maken.

Aan het einde van de middag mailde de curator terug dat onze vraagprijs te hoog was en dat we zouden moeten zakken onder de eerder door de curator voorgestelde minimum verkoopprijs.

Wanneer we onder die prijs zouden gaan, zou er, wanneer de foto zou worden verkocht, ongeveer €50 winst worden gemaakt, waar de galerie bijna €250 zou opstrijken.
Dat lijkt me een beetje de omgekeerde wereld.

In feite is nu de commissie die de galerie vraagt de spelbreker. Wanneer de galerie deze commissie niet zou vragen – er wordt immers ook al een bedrag gevraagd óm te mogen exposeren – was het wellicht nog de gok waard geweest.

Een ander argument om van de expositie af te zien, is dat de expositie slechts één week duurt, van 28 maart tot en met 4 april. Wanneer de expositie langer zou duren, zou de kans om de foto te verkopen ook groter zijn geweest.

Hoe dan ook: het zou voor Merlin en mij een leuk verjaardagscadeautje geweest kunnen zijn, zo vier dagen voor onze verjaardag.

En over Merlin gesproken: de curator vertelde nóg iets leuks met betrekking tot opmerking over de expositie in Florence.
Velen vroegen zich af of het meisje op de foto de dochter was van de fotograaf.
Zo’n aardige dochter die tevens een modellencarrière ambieert zou deze fotograaf best wel willen hebben.
Het zou het regelen van een shoot in ieder geval een stuk makkelijker maken!

Associazione Culturale “Sei l’Arte”, die de expositie regelt, is een organisatie in Italië waarmee Studio Tjeerd in de afgelopen jaren al talloze keren heeft samengewerkt.
Daartoe behoorden onder andere een digitale expositie tijdens het filmfestival in Venetië in 2019 en 2018, een digitale expositie tijdens een grote kunstbeurs in Treviso (Italië 2019, 2018), een digitale expositie in Weiz (Oostenrijk, 2018)  en twee fysieke exposities in Petritoli (Italië, 2019) en Florence (Italië, 2022).

Eerdere berichten over de mogelijke expositie:
Foto Merlin in Bortone Galerie (2)?
Foto Merlin in Bortone Galerie?
Foto opnieuw in expositie Parijs?
Hernieuwde uitnodiging
Uitnodiging ontvangen