Jaaroverzicht 2020 – Oktober

Het jaar 2020 zal iedereen zich blijven herinneren: de coronacrisis heeft letterlijk het gewone leven lam gelegd. Vanzelfsprekendheid is een woord dat niet meer vanzelfsprekend is. Ook in de fotografiewereld gaat het minder goed misschien zelfs slecht, maar vooral ook anders. En toch zijn er ook dit jaar, met nodige aanpassingen fotoshoots en zijn er ook gebeurtenissen die er uitgelicht kunnen (moeten?) worden.
In de komende twee weken wordt terug geblikt op het bijzondere jaar 2020, waarbij er elke dag een maand wordt uitgelicht.
Vandaag oktober 2020.

Allereerst wil ik alle modellen, hun ouders en visagisten, waarmee ik gewerkt heb, hartelijk bedanken voor deze samenwerking. Zonder hen zou dit jaaroverzicht helemaal blanco zijn geweest.


Oktober

Zo’n beetje halverwege de periode waarop er gestemd kan worden op de nominaties voor The Global Art Awards 2020, waarbij de finalisten in Shanghai, China, in het zonnetje worden gezet, is de ingezonden foto van Rona goed op weg om bij de finalisten te komen. Op 9 oktober staat de foto op de 23e plaats waarop door het publiek het meest gestemd is: ruim voldoende voor een plaats bij de 100 inzendingen waarop het meest wordt gestemd. Er is echter ook dubieus stemgedrag waar te nemen bij een aantal genomineerden.

Op 11 oktober worden zes foto’s ingestuurd voor de 7e editie van de Fine Art Photography Award. In voorgaande edities werden de ingezonden foto’s regelmatig genomineerd.

Op 13 oktober twee nieuwe modellen, Merlin en Antonia, voor de camera. Eén van de foto’s die uit de fotoshoot naar voren komt, wordt aan het einde van het jaar gebruikt als kerstkaart.

Een foto van Rona haalt de top 100 bij de fotowedstrijd “Show Faces” op de website van ViewBug. Met een 94e plaats van in totaal 18.000 ingezonden foto’s voorwaar een heel mooie prestatie.

Op 23 oktober staat er een vanaf de zomervakantie uitgestelde fotoshoot met Rona op het programma. Het is de eerste keer dat we samen een buitenshoot doen.

Een foto van Catinca en Resa komt in de top 25 van foto’s waar door het publiek het meest op is gestemd. De wedstrijd “Having Fun”, uitgeschreven op de website van ViewBug verwelkomt ruim 9.000 inzendingen; die van Catinca en Resa eist op 26 oktober de 24e plaats op.

Een dag later, op 27 oktober, weet een foto van Teline, bij de wedstrijd “Black and White Compositions” in de top 125 te belanden. Met een 111e plaats van de in totaal ruim 6.500 ingezonden foto’s opnieuw een mooi resultaat.

Op de laatste dag van de maand staat er opnieuw een vanaf de zomervakantie uitgestelde fotoshoot op de planning met het nieuwe model Emily. Doordat het nu al zo snel donker wordt buiten, krijgen we niet alle kledingsetjes op de foto en besloten wordt om de shoot een week later af te maken.

Gedurende de maand krijgen foto’s van Rona (14 oktober), Catinca (20 oktober), Saar (24 oktober) en Merlin (30 oktober) de status Inspiration op de website van YouPic.

De blog naar voorgaande maanden:
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September