Foto Catinca en Resa (0203-2) net buiten Top 10 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Playful Kids Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren drie foto’s ingestuurd waarvan de foto van Catinca en Resa bij de publieksstemmen in de top 15 is gekomen van de in totaal 10.099 foto’s die voor de wedstrijd waren ingeschreven.

Zoals te zien is, is de foto Catinca en Resa (0203-2) net buiten de top 10 geëindigd op een wel heel mooie 13e plaats.

De foto doet het sowieso heel erg goed bij de fotocommunity van ViewBug getuige het feit dat hij al vier keer eerder in een finale heeft gestaan en één keer is uitgekozen als Staff Favorite.

Ook de twee andere inzendingen deden het goed met een 174e plaats voor de foto Anoek (0107) en een 220e plaats voor de foto Madelief (0104), beiden daardoor ook in de Top 10% waarop door het publiek het meest is gestemd.

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Claartje hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 2e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Mocht deze foto het tot de finale halen, dan zou dat de 42e finaleplaats worden sinds sinds november 2015.

Het is nog niet duidelijk wanneer de finalisten bekend wordt gemaakt.

Bekijk Catinca en Resa (0203-2) voor de Palmares en reacties op de foto.