Jaaroverzicht 2020 – September

Het jaar 2020 zal iedereen zich blijven herinneren: de coronacrisis heeft letterlijk het gewone leven lam gelegd. Vanzelfsprekendheid is een woord dat niet meer vanzelfsprekend is. Ook in de fotografiewereld gaat het minder goed misschien zelfs slecht, maar vooral ook anders. En toch zijn er ook dit jaar, met nodige aanpassingen fotoshoots en zijn er ook gebeurtenissen die er uitgelicht kunnen (moeten?) worden.
In de komende twee weken wordt terug geblikt op het bijzondere jaar 2020, waarbij er elke dag een maand wordt uitgelicht.
Vandaag september 2020.

Allereerst wil ik alle modellen, hun ouders en visagisten, waarmee ik gewerkt heb, hartelijk bedanken voor deze samenwerking. Zonder hen zou dit jaaroverzicht helemaal blanco zijn geweest.


September

Op 11 september worden foto’s ingestuurd voor de internationale expositie “Dress Me” die van 17 september tot en met 30 september en gedeeltelijk tijdens de Milano Fashion Week gehouden wordt. Uiteindelijk worden maar liefst zeven foto’s toegelaten tot de expositie!

Ook op 11 september komt er een e-mail van The Global Art Awards 2020 dat ik genomineerd bent voor deze Awards. De Awards worden uitgereikt in Shanghai, China.
Het is tot op heden nog steeds niet duidelijk wie me daar voor heeft opgegeven.
Voor de nominatie moest een foto worden opgestuurd en daarover hoefde niet lang nagedacht te worden: het werd een foto van Rona die het het afgelopen jaar bij de wedstrijden op ViewBug zo goed heeft gedaan. Deze wordt op 12 september geüpload naar de website van The Global Art Awards 2020.
Het publiek kan gaan stemmen op de foto, maar dit gaat in het begin moeizaam. Het stemmen kan echter nog tot en met begin november. Spannende weken liggen in het verschiet want de 100 inzendingen waarop het meest gestemd is, zullen doorgaan naar de finale.

“His shots show an extreme care to obtain the perfect picture, the product of a thoughtful and careful plan from the angle chosen to the setting to the lights.
Aan het eind van de maand, op 27 september, ontvang ik de catalogus en recensie naar aanleiding van de “Dress Me” expositie. Bovenstaande zinsnede is er een uit de recensie die geschreven is door art curator Guendalina Cilli.

Voor de volgende expositie in Milaan, “#Mil@no PhotoAward”, worden door de curatoren opnieuw zeven foto’s geselecteerd.
De expositie zal plaatsvinden van 16 tot en met 30 oktober.

Gedurende de maand krijgen foto’s van Pien (2 september), Claartje (7 september), Catinca (9 september), Catinca (11 september) en Selia (23 september) de status Inspiration op de website van YouPic.

De blog naar voorgaande maanden:
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus