Foto in expositie “Dress Me”, Milaan (6)

Morgenmiddag 17 september om 16.00 uur begint de internationale (digitale) expositie “Dress Me” in de Milanese M.A.D.S. Gallery in Italië.
In een zevental blogposts wordt op deze website elke keer één van de zeven foto’s uitgelicht die vanaf 17 september tot en met 30 september te zien zullen zijn.

Achter elke foto schuilt een verhaal en het is nu, met de aankomende expositie in Milaan, een mooie gelegenheid om iets te vertellen over de foto’s die in de tentoonstelling kunnen worden bekeken.

De zesde foto, en tevens de tweede van Teline, die door de curatoren van M.A.D.S. Gallery Milano is uitgekozen, is er een van Telines twaalfde fotoshoot met Studio Tjeerd uit 2020.

De foto is vlak voor Koningsdag gemaakt.
Teline als influencer krijgt vaak kleding om op haar feed op Instagram te laten zien en het geval wilde dat er een oranje gestreept shirtje uit de collectie van A Street Called Madison met de post was gekomen. Met het kledingbedrijf was afgesproken dat dit shirtje op Koningsdag, zowel op de feed van Teline, als op de feed van A Street Called Madison zou komen (en uiteraard ook op die van mij). Maar dan moesten de foto’s nog wel gemaakt worden!

Het werd een beetje een haastklus, want twee dagen er voor, aan het eind van de middag, toog ik naar de woonplaats van Teline (zo’n anderhalf uur rijden vanaf mijn woonplaats) om de foto’s te gaan maken. Daarna moeten de foto’s nog overgezet en uitgezocht worden. Welke foto komt er voor in aanmerking?

Het oog was gevallen op een foto waarbij Teline op de grond zit, met op de achtergrond een slagboom van de parkeergarage en een straatnaambordje. Het leek mij leuk om op dat straatnaambordje de naam van het kledingbedrijf te zetten en na eerst het goede lettertype te hebben gevonden, is het uiteindelijk gelukt om dit voor elkaar te krijgen. De foto Teline (1214) kon ik op Koningsdag leveren.

Het is echter niet de foto die nu in de “Dress Me” expositie komt.
Die is er misschien te “gewoontjes” voor.

Ten tijde van de fotoshoot was er nog steeds een intelligente lockdown. De locaties waar de foto’s gemaakt zijn liggen op een bedrijventerrein waar het tijdens de shoot bijna letterlijk en figuurlijk  uitgestorven was.

Lopend van de ene sublocatie naar de andere, viel mijn oog op een tunneltje met oranjegele en witte tegels en met de kleding die Teline op dat moment aanhad, zou er een mooi kleurcontrast kunnen komen.
Maar wat me helemaal opviel, was de harde schaduw, middels een diagonaal, die op de tegels viel.
Als ik daar Teline nu eens in kon zetten!

En zo geschiedde met deze foto als resultaat.
In de nabewerking, die zo’n beetje twee uur in beslag nam, zijn alle tegeltjes “opgepoetst”, want die zaten onder de zwarte vlekken van onder andere insecten, spinnen, spinnenwebben en dergelijke.

Wat ik in deze foto mooi vind, is het lijnenspel van de verticale lijnen in de tegels en de diagonaal van de schaduw.
Daarin staat Teline die deze harde lijnen doorbreekt met de menselijke rondere vormen, waardoor een mooi contrast ontstaat. Daarnaast is de schaduw van Teline een interessante: alsof ze uit de foto wil stappen.
En als laatste: als kijker naar de foto wordt je oog eerst geleid naar de lichte partijen, daarna naar de schaduwpartijen omdat je als mens graag de ogen van een ander persoon wilt zien.

Het is buitengewoon spijtig dat de bijzondere samenwerking sinds een paar weken abrupt tot een einde gekomen is.
We waren een goed team die perfect op elkaar ingesteld waren, waardoor ook dit soort bijzondere foto’s kon worden gemaakt. Foto’s die nu tijdens de “Dress Me” expositie, samenvallend met en onderdeel van The Milano Fashion Week wellicht in de picture komen bij fashiondesigners en andere fashion gerelateerde mensen.

Bekijk Teline (1213) voor de Palmares en reacties op de foto.

Eerdere berichten over deze expositie:
Foto 5: Teline (0115)
Foto 4: Claartje (0201)
Foto 3: Fay (0108)
Foto 2: Catinca (0508)
Foto 1: Merel en Roos (0101)
Zeven foto’s in expositie
Foto’s ingestuurd voor expositie “Dress Me”, Milaan

Voor een overzicht van alle berichten over de samenwerking met M.A.D.S. Gallery: volg deze link.