Foto in expositie “Dress Me”, Milaan (2)

Donderdagmiddag 17 september om 16.00 uur begint de internationale (digitale) expositie “Dress Me” in de Milanese M.A.D.S. Gallery in Italië.
In een zevental blogposts wordt op deze website elke keer één van de zeven foto’s uitgelicht die vanaf 17 september tot en met 30 september te zien zullen zijn.

Achter elke foto schuilt een verhaal en het is nu, met de aankomende expositie in Milaan, een mooie gelegenheid om iets te vertellen over de foto’s die in de tentoonstelling kunnen worden bekeken.

De tweede foto die door de curatoren van M.A.D.S. Gallery Milano is uitgekozen, is er een van Catinca’s vijfde fotoshoot met Studio Tjeerd uit 2019.

Je zou dit kunnen zien als een soort van jubileum shoot, omdat de shoot bijna exact een jaar na de eerste fotoshoot werd gehouden.

Na die eerste fotoshoot waren we inmiddels een flink aantal ervaringen rijker. We hadden eerder dat jaar in een weekend in maart, gezamenlijk (inclusief ouders, haar vriendin en model Resa en ouders) Milaan hadden bezocht, omdat haar foto’s in de M.A.D.S. Gallery te zien waren. Dat wilden we natuurlijk met eigen ogen zien!

Wanneer je een weekend met elkaar optrekt, leer je elkaar een stuk beter kennen en dat heeft dan ook weer effect op fotoshoots die je erna doet.

Ik kan gerust stellen dat Catinca mijn muze is: zij haalt echt het beste bij mij naar boven als fotograaf en elke fotoshoot met haar is dan ook oprecht een feestje.

In voorgaande shoots waren het vooral fine-art foto’s die er gemaakt waren. Van één van die foto’s is een grote afdruk op canvas gemaakt en die had ik voor deze fotoshoot meegenomen.
Dat het een groot formaat afdruk was is hieronder wel duidelijk te zien!

Meer dan levensgroot zelfs!
De paraplu die op de afdruk te zien is, wel, daar zit ook nog weer een heel verhaal aan vast, maar dat zal ik de lezer besparen.

In ieder geval wilde Catinca dit keer eens “gewoon” op de foto of “iets met fashion”.

De mobiele fotostudio wordt opgebouwd in de beschikbare ruimte die de woonkamer biedt. Voor een full-body portret als deze, heb je simpelweg wat meer ruimte nodig, maar die was vrij beperkt. Zo’n beetje met mijn achterste op de vensterbank hebben we deze foto kunnen maken. En hoe leuk is het dat, wanneer je als model zegt dat je “iets met fashion” wilt, uitgerekend deze foto in expositie de expositie “Dress Me” in Milaan komt tijdens de Milano Fashion Week?

Het mooie van deze foto vind ik de pose van Catinca. Daarnaast springen de kleren door de kleuren er ook helemaal uit.

Bekijk Catinca (0508) voor de Palmares en reacties op de foto.

Eerdere berichten over deze expositie:
Foto 1: Merel en Roos (0101)
Zeven foto’s in expositie
Foto’s ingestuurd voor expositie “Dress Me”, Milaan

Voor een overzicht van alle berichten over de samenwerking met M.A.D.S. Gallery: volg deze link.