Foto in expositie “Dress Me”, Milaan (3)

Donderdagmiddag 17 september om 16.00 uur begint de internationale (digitale) expositie “Dress Me” in de Milanese M.A.D.S. Gallery in Italië.
In een zevental blogposts wordt op deze website elke keer één van de zeven foto’s uitgelicht die vanaf 17 september tot en met 30 september te zien zullen zijn.

Achter elke foto schuilt een verhaal en het is nu, met de aankomende expositie in Milaan, een mooie gelegenheid om iets te vertellen over de foto’s die in de tentoonstelling kunnen worden bekeken.

De derde foto die door de curatoren van M.A.D.S. Gallery Milano is uitgekozen, is er een van Fay’s eerste fotoshoot met Studio Tjeerd uit 2019.

Voor deze fotoshoot was er vooraf intensief contact geweest over het soort foto’s dat we wilden maken. Daarbij zou ook gebruik worden gemaakt van de kwaliteiten van een visagiste: Sophie Bliek.

Dat we gebruik zouden gaan maken van bloemen was vooraf afgesproken, onder andere om Fay te fotograferen op een bed van bloemen waar ze op zou liggen. De dag er voor zijn de bloemen geplukt op Hanneke’s Pluktuin, waar Studio Tjeerd frequent de bloemen vandaan haalt. Bij het afrekenen van de geplukte bloemen vroeg Hanneke, eigenaresse van de pluktuin, wat ik toch allemaal van plan was met al die bloemen. Genoeg bloemen dus voor dit shot.

Bij binnenkomst werd ik hartelijk ontvangen door de moeder van Fay en niet in de laatste plaats door Fay en haar zus Fenne die honderduit praatten over van alles en nog wat. Niet veel later kwam Sophie het team completeren en ging direct aan de slag om Fay in de make-up te zetten. Afgesproken was om dit zo neutraal mogelijk te houden.

Na het opzetten van de mobiele fotostudio konden we dan echt gaan beginnen met de fotoshoot.  Fay was toch nog wel wat onwennig om te poseren, maar deed zichtbaar haar uiterste best: zo’n geconcentreerde blik op haar gezicht.

Ondanks dat we veel bloemen hadden bleek bij de bewerking dat er her en der toch nog een stuk van de vloer door de bloemen heen kwam. Die stukken zijn digitaal opgevuld.

Het is niet de eerste keer dat een foto van deze fotoshoot in Milaan tentoon wordt gesteld. Eerder was er al een foto van Fay in een expositie waarin ze een bos bloemen vast houdt en ook is er een foto van Fay samen met haar zus Fenne (die inmiddels ook aan haar modellencarrière is begonnen), al in de Milanese galerie te zien geweest.

Via deze weg wil ik jullie, Fay,  de moeder van Fay  en Sophie nogmaals bedanken voor het creëren van zulke foto’s dat ze zelfs meerdere malen in Milaan te zien zijn!

Bekijk Fay (0108) voor de Palmares en reacties op de foto.

Eerdere berichten over deze expositie:
Foto 2: Catinca (0508)
Foto 1: Merel en Roos (0101)
Zeven foto’s in expositie
Foto’s ingestuurd voor expositie “Dress Me”, Milaan

Voor een overzicht van alle berichten over de samenwerking met M.A.D.S. Gallery: volg deze link.