Foto in expositie “Dress Me”, Milaan (5)

Morgenmiddag  om 16.00 uur begint de internationale (digitale) expositie “Dress Me” in de Milanese M.A.D.S. Gallery in Italië.
In een zevental blogposts wordt op deze website elke keer één van de zeven foto’s uitgelicht die vanaf 17 september tot en met 30 september te zien zullen zijn.

Achter elke foto schuilt een verhaal en het is nu, met de aankomende expositie in Milaan, een mooie gelegenheid om iets te vertellen over de foto’s die in de tentoonstelling kunnen worden bekeken.

De vijfde foto die door de curatoren van M.A.D.S. Gallery Milano is uitgekozen, is er een van Telines eerste fotoshoot met Studio Tjeerd uit 2018. De curatoren hebben nog een tweede foto uitgekozen van Teline die later vandaag bekend wordt gemaakt.

Het contact met Teline (of in feite de moeder van Teline) ontstond op Instagram, waar haar moeder bij een foto die ik van Catinca had gepost schreef: “Dat wil ik ook”, waarop ik reageerde met “Just ask”.
Het was het begin van een succesvolle samenwerking die tot 16 fotoshoots heeft geleid, maar die spijtig genoeg enkele weken geleden tot een abrupt einde is gekomen.

Voor de eerste fotoshoot was er vooraf intensief contact over wat we wilden gaan doen. Moeder had een heel mooie hoofddeksel gemaakt bestaande uit gember (wij noemden het inmiddels de “gembertooi”). Enkele foto’s daarvan zijn inmiddels ook in de M.A.D.S. Gallery te zien geweest en één foto in het bijzonder is te zien geweest in exposities in Treviso (Italië), New York (Verenigde Staten) en Venetië (Italië). Daarnaast heeft de foto een aantal keer een finaleplaats in de wacht gesleept bij internationale fotowedstrijden.

De foto die nu door de M.A.D.S. Gallery is uitgekozen is tijdens dezelfde shoot gemaakt, maar heeft een heel andere sfeer.
Omdat de shoot in de herfstmaand oktober plaats vond, wilden we ook iets “herfstigs”. Moeder had daarvoor uit de buurt herfstbladeren gezocht (een vuilniszak vol!) die we gebruikten als tapijt waarop Teline kon zitten.

Naast een aantal foto’s gemaakt te hebben die frontaal waren genomen, werden er ook foto’s van bovenaf genomen, waar dit er één van is.

Misschien toch nog even voor de volledigheid: deze foto is niet in het bos gemaakt, maar “gewoon” bij het model in de huiskamer.

Bekijk Teline (0115) voor de Palmares en reacties op de foto.

Eerdere berichten over deze expositie:
Foto 4: Claartje (0201)
Foto 3: Fay (0108)
Foto 2: Catinca (0508)
Foto 1: Merel en Roos (0101)
Zeven foto’s in expositie
Foto’s ingestuurd voor expositie “Dress Me”, Milaan

Voor een overzicht van alle berichten over de samenwerking met M.A.D.S. Gallery: volg deze link.