Catinca (0104-2) in Top 20 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Monochrome Love Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren zeven foto’s ingestuurd, waarbij foto Catinca (0104-2) bij de publieksstemmen een prachtige 18e plaats heeft gekregen.

In totaal waren er 17.267 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 18e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,10% en  behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto heeft al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges opgebouwd.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto werd in januari 2020 extra in de schijnwerpers gezet en was toen featured op de website van ViewBug en daarnaast was de foto in februari 2020 finalist in de wedstrijd “Faces in Black and White”.

De tweede ingezonden foto, Merlin (1208-bw), deed het duidelijk minder goed maar eindigde met een 273e plaats nog wel bij de publieksstemmen in de Top 10 Class. Om precies te zijn bij de afgerond 1,60% foto’s waarop het meest gestemd is.

De derde ingezonden foto, Claartje (1624), belandde nog net in de Top 10 Class in de rangschikking met een 1.536e plaats, daarmee behorend tot de 8,90% foto’s waar door het publiek het meest op is gestemd.

De vierde ingezonden foto, Selia (0303-bw), eindigde met een 6.077e plaats nog  in de Top 50 Class, relatief kort daarop gevolgd op de 6.104e plaats door foto Teline (1125-bw) die daardoor dus ook in die Top 50 Class kwam.
De resterende foto’s, Emily (0204-bw) en Teline (0208-bw) kregen zo weinig stemmen van het publiek, dat de foto’s niet in de Top 50 Class terecht zijn gekomen.

Nu zegt de score bij de publieksstemmen niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 50e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.