Foto Catinca (0104-2) bij finalisten fotowedstrijd ViewBug

De foto Catinca (0104-2) is doorgedrongen tot de finale van een fotowedstrijd op de website van ViewBug.

Bovenstaande foto van Catinca is doorgedrongen tot de 149 finalisten van de fotowedstrijd “Face in Black and White” op ViewBug, zo bleek uit de e-mail met als onderwerpregel: “Congratulations! You’ve received a photography award” die ik ontving.


Begin dit jaar was de foto al geselecteerd door de curators van ViewBug en was de foto een week lang featured op de frontpage van de website.

Dat er een foto in de finale zou komen te staan was niet direct een verrassing gezien het feit dat er voor deze wedstrijd drie foto’s bij de top 100 waren geëindigd. Het was nog wel “spannend” welke van de drie foto’s het zou worden. Deze dus.

Het is inmiddels de 37e finaleplaats op ViewBug sinds november 2015 en alweer de 3e finaleplaats dit jaar. Geen van de foto’s die in de finale hebben gestaan zijn overigens in de prijzen gevallen, maar misschien is het dit keer anders.

Dat de foto een finaleplaats heeft behaald is op de website te vinden via de link die hoort bij de finalisten van de wedstrijd en getuige de award die bij de foto prijkt.

In totaal waren er 10.489 inzendingen en dat maakt dat de kans om een finaleplaats te halen afgerond 1,42 procent is.
Bijzonder dus dat deze foto is doorgedrongen tot de finale.

Het is nog niet duidelijk wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt.

Bekijk Catinca (0104-2) voor de Palmares en reacties op de foto.