Twee foto’s in Top 100 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Capture Shadows Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Van de vijf foto’s die waren ingestuurd hebben twee foto’s het weten te schoppen tot een plaats in de top 100.

In totaal deden 14.122 foto’s mee in deze wedstrijd, waarbij de foto Teline (1213) bij de publieksstemmen het hoogste is geëindigd op en heel mooie 41e plaats, zoals hierboven te zien is. Deze foto was eind vorige maand ook al door de curatoren van de website uitgekozen als Curators Choice.

Precies op de 100e plaats is de foto van Claartje (0803) geëindigd.

Maar ook twee van de drie overgebleven foto’s deden het relatief goed bij de wedstrijd.
Op een 254e plaats (daarbij behorend tot de 1,80% foto’s waarop het meest is gestemd), eindigde de foto Emily (0204-bw).

De foto Merlin (0105) eindigde nog net binnen de top 325 op een 322e plaats en behoort daarmee nog steeds tot de 2,28% foto’s waarop het meest is gestemd.

De laatste ingestuurde foto, Claartje (1624), eindigde buiten de 10% foto’s waarop door het publiek het meest was gestemd (en kreeg daarom geen Top 10 Class). De foto bracht het niet verder dan een 1.624e plaats bij de publieksstemmen.

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Overigens wordt altijd slechts één foto van een fotograaf toegelaten tot de finale, dus mocht dat het geval zijn (het zou overigens de 43e finaleplaats worden), dan is het nog maar de vraag welke.

Het is nog niet duidelijk wanneer de finalisten bekend wordt gemaakt.