Jaaroverzicht 2020 – December

Het jaar 2020 zal iedereen zich blijven herinneren: de coronacrisis heeft letterlijk het gewone leven lam gelegd. Vanzelfsprekendheid is een woord dat niet meer vanzelfsprekend is. Ook in de fotografiewereld gaat het minder goed misschien zelfs slecht, maar vooral ook anders. En toch zijn er ook dit jaar, met nodige aanpassingen fotoshoots en zijn er ook gebeurtenissen die er uitgelicht kunnen (moeten?) worden.
In de afgelopen twee weken is terug geblikt op het bijzondere jaar 2020, waarbij er elke dag een maand werd uitgelicht.
Vandaag wordt afgesloten met december 2020.

Allereerst wil ik alle modellen, hun ouders en visagisten, waarmee ik gewerkt heb, hartelijk bedanken voor deze samenwerking. Zonder hen zou dit jaaroverzicht helemaal blanco zijn geweest.


December

De maand december is, in vergelijking met voorgaande maanden, een rustige maand.

Vlak voor de zogenaamde vernissage wordt op 3 december bekend dat er vijf foto’s in de digitale expositie “Fable” komen. Deze expositie, georganiseerd door de M.A.D.S. Gallery Milano, vindt plaats van 4 december tot en met 18 december.

Op 11 december wordt op de sociale media een filmpje geplaatst door M.A.D.S. Gallery Milano waarin duidelijk wordt gemaakt hoe zo’n digitale expositie er nu uit ziet.

Op 15 december komt er via een e-mail van ViewBug de mededeling dat een foto van Catinca de “Winter 2020 Award” heeft gekregen.

“Tjeerd has the ability to reveal, through the expressions of the faces and the pose that the models take, their personality, their way of being in some ways still little girls, living in the world of fairy tales, but for others already projected towards the world of reality”, schrijft art curator Silvia Grassi in haar recensie over de inzendingen gedaan voor de “Fable” expositie. De catalogus, waar de recensie in staat, ontvang ik op 27 december.

Gedurende de maand krijgt een foto van Saar (28 december) de status Inspiration op de website van YouPic.

Om het jaaroverzicht af te sluiten de eindbalans van 2020:
1 x Leonardo da Vinci Prize
1 x finalist Global Art Awards 2020
7  x finalist fotowedstrijden website ViewBug
2 x genomineerd Fine Art Photography Award
1 x genomineerd ArtaVita
1 x publicatie The First Berliner Artbook
9 x expositie M.A.D.S. Gallery Milano
5 x featured website ViewBug
55 x featured website YouPic
Top-ranked photographer op website ViewBug

De blog naar voorgaande maanden:
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November