Twee foto’s in top 100 bij publiek wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Image of the Month (Volume 95) Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren vier foto’s ingestuurd en bij de publieksstemmen eindigde foto Antonia (0403-bw) het hoogste, met een prachtige 65e plaats.

In totaal waren er 33.171 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 65e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,20% en de foto behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De tweede ingezonden foto, Laura (0204-bw), deed het niet veel slechter en kwam met een 95e plaats nog precies binnen de top 100 bij de publieksstemmen terecht. Daarmee behoort de foto tot de 0,29% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

De derde foto, Merlin (1801), deed het duidelijk minder goed en kwam uit op een 458e plaats, daarmee nog wel goed voor een Top 10 Class notering, want bij afgerond 1,38% van de foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

De laatste ingezonden foto, opnieuw eentje van Antonia, Antonia (0319-2), wist met een 2.069e plaats, ook nog een Top 10 Class notering binnen te halen (6,24%).

notering, want bij afgerond 1,38% van de foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 55e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.