Antonia (0403-bw) in top 70 bij publiek wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Monthly Pro (Volume 49) Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren vier foto’s ingestuurd en bij de publieksstemmen eindigde foto Antonia (0403-bw) het hoogste, met een prachtige 68e plaats.

In totaal waren er 9.385 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 68e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,72% en de foto behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto begint inmiddels al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges op te bouwen.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De tweede ingezonden foto, Merlin (1801), eindigde bij deze wedstrijd nèt buiten de top 100.
Maar met een 107e plaats deed de foto het nog zeer verdienstelijk, want hiermee behoort de foto tot de afgerond 1,14% van de foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd en sleept daarmee weer een Top 10 Class notering in de wacht.

De twee andere ingezonden foto’s, Laura (0204-bw) en Antonia (0319-2), wisten het publiek niet in extase te brengen en eindigden beiden niet in de Top 10 Class.
Eerstgenoemde strandde op een 1.095e plaats in de rangschikking, daarmee nog wel een Top 20 Class notering binnen halend (11,67%).

De foto van Antonia eindigde bij deze wedstrijd in de onderste regionen en behoorde niet meer tot de Top 50 Class met een 8.438e plaats.

Zoals al vaker is aangegeven op deze website zegt de score bij de publieksstemmen lang niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 55e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.