Twee foto’s in top 90 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Geometry Art Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren vijf foto’s ingestuurd, waarbij foto Emily (0204-bw) de meeste stemmen bij het publiek heeft weten te krijgen en daarmee uitkwam op een mooie 62e plaats.

In totaal waren er 9.279 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 62e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,67% en  behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto heeft inmiddels al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges op weten te bouwen.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De tweede ingezonden foto, Antonia (0304-2), eindigde met een prachtige 90e plaats nog netjes binnen de top 100 bij de publieksstemmen; om precies te zijn bij de afgerond 0,97% foto’s waarop het meest gestemd is. Dat levert ook weer een Top 10 Class notering op.

Op de overgebleven drie ingezonden foto’s, Teline (1125-bw), Bryan (0109) en Anoek (0520) werd zo weinig gestemd, dat zij niet tot de Top 50 Class van foto’s behoren waarop door het publiek het meeste was gestemd.

Nu zegt de score bij de publieksstemmen niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan of in de prijzen vallen en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 52e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.