Foto Rona (0208) bij finalisten fotowedstrijd ViewBug

Niet geheel onverwacht is foto Rona (0208) doorgedrongen tot de finalisten van de fotowedstrijd “Fill the Frame” op de website van ViewBug!

Het gaat om bovenstaande foto van Rona die is doorgedrongen tot de 34 finalisten van de fotowedstrijd “Fill the Frame” op ViewBug, zo bleek uit de e-mail met als onderwerpregel: “Congratulations! You have received a photography award” die ik ontving.

Het is inmiddels de 51e finaleplaats op ViewBug sinds november 2015.

Vier foto’s zijn ook daadwerkelijk in de prijzen gevallen bij een wedstrijd op ViewBug:
Teline (0115) “Look Down” (maart 2022)
Catinca (0109-2) “Big Smiles” (februari 2022)
Pien (0504) “Indoor Images” (november 2021)
Teline (1213) “Shape of Shadows” (juni 2021)

De foto was één keer featured in november 2020, kreeg de Top Shot Award 21 in mei 2021 en daar kan dus nu een finaleplaats aan toe worden gevoegd.

In de inleiding van dit blogbericht schreef ik al dat de finaleplaats niet geheel onverwacht kwam.
Eerder deze week kwam al de uitslag binnen van de publieksstemmen van “Fill the Frame” en daaruit bleek dat de foto van Rona het geschopt had tot een 2e plaats.

Overigens is de publieksstemming lang niet altijd leidinggevend voor welke foto’s er in de finale komen te staan, zoals eerder dit jaar bleek bij een finaleplaats van een foto van Anoek.

Dat deze foto een finaleplaats heeft behaald is op de website te vinden via de link die hoort bij de finalisten van de wedstrijd en getuige de award die bij de foto prijkt.

In totaal waren er 17.803 inzendingen en dat maakt dat de kans om een finaleplaats te halen afgerond 0,19 procent is.
Heel erg bijzonder dus dat deze foto is doorgedrongen tot de finale.

Het is nog niet duidelijk wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt.

Tevens is de foto nu zichtbaar op de zogenaamde “Discovery” pagina op de website en wordt deze in de feed bij de circa zeven miljoen abonnees extra onder de aandacht gebracht.

In de ruim zeven jaar dat er foto’s worden ingeschreven voor fotowedstrijden op de website van ViewBug is er een inmiddels indrukwekkende lijst met featured foto’s (en finaleplaatsen) zoals te zien is op de onderscheidingen pagina op deze site.

Bekijk Rona (0208) voor de Palmares en reacties op de foto.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.