Claartje (1624) in top 60 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Monochrome Tranquility Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren vier foto’s ingestuurd, waarbij de foto Claartje (1624) bij de publieksstemmen het het beste gedaan heeft met een mooie 60e plaats.

In totaal waren er 22.079 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 60e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,27% en  behoort daarmee logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

Ook de tweede foto ingezonden foto, Teline (1005-bw), deed het bij deze wedstrijd goed.
Met een 180e plaats in de rangschikking kwam de foto ook voorin de Top 10 Class.
De foto behoort daarmee tot de 0,82% foto’s waarop het meest door het publiek gestemd is.
De derde ingezonden foto, Emily (0204-bw), deed het bij deze wedstrijd duidelijk minder, waar de foto bij andere wedstrijden vaak hoog eindigt.
Deze keer was een 2.520e plaats in de rangschikking het hoogst haalbare.
Daarmee komt de foto nog wel in de Top 20 Class en net aan buiten de Top 10 Class (11,41%).

En ook de vierde ingezonden foto, Dounia (0101-bw), kwam deze keer niet zo goed uit de verf met een 4.529e plaats in de rangschikking (Top 30 Class) waar die bij een vorige wedstrijd in 2017 nog een finaleplaats wist af te dwingen.

De score van de publieksstemmen zegt niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan of de winnaar wordt.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 46e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.