“Top 60 Masters 2022” Award: kan ik de prijsuitreiking bijwonen?

Degene die mijn blog regelmatig volgen weten misschien dat mijn officiële baan in het onderwijs is.
De prijsuitreiking van ATIM’s Top 60 Masters is op 17 juni en dat valt weliswaar op een vrijdag, maar ook gewoon aan het eind van een schoolweek.
Helaas kan een docent niet “gewoon” verlof opnemen, want onze vrije dagen liggen áltijd vast: de schoolvakanties.
Kan ik dan wel de prijsuitreiking in New York bijwonen?

In mijn loopbaan als fotograaf heb ik al verscheidene internationale prijzen in ontvangst mogen nemen, maar heb ik dat nooit fysiek kunnen en mogen doen.
Datzelfde geldt bij officiële gelegenheden met betrekking tot een finaleplaats te hebben gehaald in onder andere The Global Art Awards 2018 en The Global Art Awards 2020.

Bijna altijd kwam dat in conflict met werkzaamheden die te verrichten waren binnen mijn school.
En als dat al niet het geval was, dan deed corona er nog wel een schepje bovenop.

Deze prijsuitreiking in een metropool als New York, is er wel eentje van een ander kaliber.
Eentje ook die zo veel meer exposure kan genereren dan voorgaande prijzen en finaleplaatsen.

Omdat vlak voor de Kerstvakantie het bericht in de e-mail kwam dat ik tot de Top 60 Masters 2022 behoorde én de week voor de vakantie de school (en het land) in lockdown gingen, was ik er nog niet toe gekomen om mondeling (want zoiets doe je niet via de e-mail) te vragen wat de mogelijkheden waren om naar New York af te reizen en daar ook verlof voor aan te vragen.

Ik heb nog een flink aantal compensatiedagen (dagen die ik gespaard heb op door op mijn vrije dag toch voor school in touw te zijn) en die zou ik kunnen inzetten voor een bezoek aan New York.
Je wilt immers dan ook wat van New York zien als je daar eenmaal bent en je  bent sowieso twee dagen aan reistijd kwijt.

Eergisteren sprak ik mijn teamleider hierover en zij vond het fantastisch om te horen dat ik een internationale prijs had gekregen en wilde zich er wel hard voor maken om mij in de gelegenheid te stellen naar New York af te reizen en enkele schooldagen te “verzuimen” voor dit hele gebeuren, zolang het “… maar niet twee weken is.”.

Vandaag sprak ik mijn locatiedirecteur hierover en zij stond er ook heel positief tegenover wanneer ik een aantal dagen compensatieverlof zou opnemen.

Of ik daadwerkelijk naar New York ga is overigens nog wel de vraag.
Corona kan heel goed roet in het eten gooien (gezien ook het niet doorgaan van de expositie in Madrid van aankomende februari) voor wat betreft reizen en eventuele quarantaine maatregelen, nog even afgezien of ikzelf tegen die tijd niet een besmetting oploop.
Daarnaast is er natuurlijk ook nog een kostenplaatje.

Aan de andere kant heb ik nog nooit écht kunnen genieten van de festiviteiten rondom een prijsuitreiking en New York zou dan wel een prachtige mogelijkheid zijn.

Gelukkig heb ik nog even de tijd om er een definitieve beslissing over te nemen, want de uitreiking is pas 17 juni.
Ik weet in ieder geval nu al wel dat school mij geen strobreed in de weg zal leggen en dat maakt de beslissing nèt even wat makkelijker.

Wordt vervolgd

Eerdere berichten over de ATIM’s Top 60 Masters Award:
Data gewijzigd
Afbeelding voor Instagram ontvangen
Digitaal certificaat ontvangen
De stand van zaken
Een kleine update
Uitnodiging voor “Top 60 Masters 2022”