Twee foto’s in Top 160 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Rule of Thirds Vol 10 Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren twee foto’s ingestuurd en beiden kwamen in de top 160.

In totaal deden 17.340 foto’s mee in deze wedstrijd, waarbij de foto Rona (0105) bij de publieksstemmen het hoogste is geëindigd op een  mooie 118e plaats, zoals hierboven te zien is. De kans om op deze plaats te eindigen is slechts 0,68%.

De foto doet het sowieso goed op ViewBug getuige ook de finaleplaatsen in 2020 bij de wedstrijden “Hats and Caps” en “Portrait Magic“.
De tweede foto die hoog eindigde bij de publieksstemmen is foto Merlin (0301). Deze viel net buiten de top 150 met een 153e plaats. De kans hierop is 0,88%.

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Overigens wordt altijd slechts één foto van een fotograaf toegelaten tot de finale, dus mocht dat het geval zijn (het zou overigens de 43e finaleplaats worden), dan is het nog maar de vraag welke.

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten bekend wordt gemaakt.