Foto Rona (0105) bij finalisten fotowedstrijd ViewBug

Veel eerder dan verwacht, zijn de finalisten bekend gemaakt van de “Portrait Magic Photo Contest” op de website van ViewBug.

Eerder vandaag werd de eindstand van de publieksjury gepubliceerd. Meestal gaat er dan nog een aantal dagen overheen voordat de finalisten worden aangekondigd.
Dat ging dit keer dus veel sneller.

Bovenstaande foto van Rona is doorgedrongen tot de 65 finalisten van de fotowedstrijd “Portrait Magic” op ViewBug, zo bleek uit de e-mail met als onderwerpregel: “Congratulations! You’ve received a photography award” die ik ontving.


Waar het bij de vorige keren dat een foto het tot de finale had geschopt in de e-mail duidelijk werd om welke foto het ging, was het deze keer echt nog een verrassing en werd het duidelijk wanneer de link “View award”  werd aangeklikt.

Het is inmiddels de 40e finaleplaats op ViewBug sinds november 2015 en de 6e finaleplaats dit jaar. De foto van Rona is ook al eerder finalist geweest in de fotowedstrijd “Hats and Caps”.
Geen van de foto’s die in de finale hebben gestaan zijn overigens in de prijzen gevallen, maar misschien is het dit keer anders.

Dat de publieksstemming niet leidinggevend is in de uiteindelijke keuze voor de finalisten was al eerder opgevallen. En ook dit keer gaat dat op, immers was de foto van Rona minder hoog (408e plaats) geëindigd dan de foto van Teline (44e plaats).

Dat de foto een finaleplaats heeft behaald is op de website te vinden via de link die hoort bij de finalisten van de wedstrijd en getuige de award die bij de foto prijkt.

In totaal waren er 18.332 inzendingen en dat maakt dat de kans om een finaleplaats te halen afgerond 0,35 procent is.
Heel erg bijzonder dus dat deze foto is doorgedrongen tot de finale.

Het is nog niet duidelijk wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt.

Bekijk Rona (0105) voor de Palmares en reacties op de foto.