Foto Merel (0201) in Top 150 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Comfortable Isolation Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Er waren voor deze wedstrijd drie foto’s ingestuurd.  Twee foto’s daarvan kwamen in de top 250, waarvan de foto van Merel hoogst geëindigd is.

In totaal deden 16.595 foto’s mee in deze wedstrijd, waarbij de foto Merel (0201) bij de publieksstemmen het hoogste is geëindigd op de 132e plaats, zoals hierboven te zien is.

Nog binnen de top 250, op een mooie 232e plaats is de foto Emily (0204-bw) geëindigd.

De laatste ingestuurde foto, Claartje (1504), eindigde nog wel binnen de 10% foto’s waarop door het publiek het meest gestemd is (de zogenaamde Top 10 Class). Deze foto wist het tot een 748e plaats te schoppen.

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Overigens wordt altijd slechts één foto van een fotograaf toegelaten tot de finale, dus mocht dat het geval zijn (het zou overigens de 43e finaleplaats worden), dan is het nog maar de vraag welke.

Het is nog niet duidelijk wanneer de finalisten bekend wordt gemaakt.