Foto Emily (0204-bw) in Top 15 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in “Single Subjects Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren vijf foto’s ingestuurd waarvan de foto van Emily bij de publieksstemmen in de top 15 is gekomen van de in totaal 22.921 foto’s die voor de wedstrijd waren ingeschreven.

Zoals te zien is, is de foto Emily (0204-bw) op een heel mooie 15e plaats geëindigd.


Van de andere ingezonden foto’s is ook de foto Merlin (0101) heel mooi in de rangschikking geëindigd. Met een 189e plaats valt deze foto nog in de Top 10% waarop door het publiek het meest is gestemd.

De laatste foto die nog in de Top 50% eindigde waarop het meest is gestemd, is foto Merlin (0105). De andere twee foto’s eindigden buiten de Top 50%.

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Claartje hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 2e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Mocht deze foto het tot de finale halen, dan zou dat de 42e finaleplaats worden sinds sinds november 2015.

Het is nog niet duidelijk wanneer de finalisten bekend wordt gemaakt.

Bekijk Emily (0204-bw) en Merlin (0101) voor de Palmares en reacties op de foto.