Foto voor kunstbeurs Louvre, Parijs, naar afdrukcentrale

Het is flink wikken en wegen geweest welke foto zou moeten worden afgedrukt voor de kunstbeurs in Carrousel du Louvre in Parijs die in het najaar wordt gehouden. Maar de knoop is doorgehakt en de foto is opgestuurd naar de afdrukcentrale.

Het was niet zozeer wélke foto er in aanmerking kwam, maar meer welke versie: kleur of zwart-wit. Het gaat om een foto van Catinca’s eerste fotoshoot.

Op Instagram was er een lichte voorkeur voor de zwart-wit versie. Bij raadpleging van het model bleek dat ook in haar familie de uitkomst fifty-fifty was. Uiteindelijk heeft de keuze van Catinca zelf de doorslag gegeven: het wordt de kleurenversie.

Het toeval wil dat de foto vandaag, op Catinca’s verjaardag, naar  WhiteWall is gestuurd en het afdrukproces in gang is gezet. Dit duurt maximaal zo’n twee weken, waarna de foto rechtstreeks naar de PAKS Gallery in Oostenrijk wordt gestuurd. Daar moet de foto uiterlijk 1 september worden afgeleverd.

De foto zelf (de zogenaamde motiefgrootte) is 45 x 60 cm en wordt afgedrukt op glanzend Fuji Crystal Archive, terwijl de buitenafmetingen 59 x 74 cm bedragen (dus foto inclusief passe-partout en lijst). De galerielijst van 2 cm is gemaakt van zwart eiken en het glas dat voor de foto zit, is Mirogard museumglas.

De kunstbeurs wordt van 19  tot en met 21 oktober gehouden.  De foto wordt, als deze niet verkocht wordt, volgend kalenderjaar geëxposeerd in Oostenrijk en/of Duitsland.

Overigens maakt deze foto ook grote kans om The Global Awards 2018 te winnen.

Bekijk Catinca (0102-2) voor de Palmares en reacties op de foto.

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten over de kunstbeurs:
Definitieve bevestiging
Betaling is ontvangen
Benodigdheden opgestuurd
Update
Uitnodiging ontvangen