Laura (0205) in Top 65 bij publiek wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Game of Reflections Photo Contest?”.

De beschrijving voor deze fotowedstrijd was:
“Welcome to our reflections photo contest! This is your chance to showcase your creativity and capture unique and interesting reflections that are sure to turn heads. Whether you’re a professional photographer or a hobbyist, we want to see your most visually stunning reflection photography. Participate today and get inspired by the submissions from the community”

Er waren in totaal 13.439 foto’s deelnemende foto’s bij deze wedstrijd, waarvan er drie door mij waren ingestuurd.

Bij de publieksstemmen kwam foto Laura (0205) uit op een zeer respectabele 65e plaats.

De kans om op de 65e plaats te eindigen bij deze wedstrijd is daarmee afgerond 0,48% en de foto behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De tweede ingestuurde foto, Claartje (0620), kwam duidelijk een stuk minder hoog bij deze wedstrijd en eindigde op een 446e plaats.
De foto behoort daarmee tot de afgerond 3,32% foto’s waarvoor het publiek de vinger het meest naar de stemknop bracht en krijgt daarom een Top 10 Class notering.

En ook foto Merlin (0213) eindigde bij deze wedstrijd een stuk minder hoog dan de foto van Laura.
Bij de publieksstemmen eindigde de teller voor de foto op de 584e plaats en behoort daarmee tot de afgerond 4,35% foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd.
Dus ook voor deze foto een Top 10 Class notering.

De oplettende lezer zal opvallen dat er in de berekening bij ViewBug een fout zit, immers de foto van Merlin komt uit op een 584e plaats waarbij staat dat de foto geëindigd is voor 1.043 andere foto’s en daarom bij de Top 10 Class hoort.
Echter, als dat inderdaad het geval zou zijn, zou de foto bij de Top 50 Class moeten eindigen.
Ergens zit er dus een fout bij de badge van de foto’s en wordt het totaal aantal ingezonden foto’s niet goed weergegeven.
Bij de beschrijving van de wedstrijd is echter te zien dat er wel degelijk meer foto’s zijn ingezonden (de eerder genoemde 13.439 foto’s):

Wellicht dat dat op de website van ViewBug op een later moment wordt gecorrigeerd.

Een hoge score bij de publieksstemmen zegt nog niet zo veel.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 63e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.