Zes Top 1% noteringen bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Game of Compositions Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Vooraf een kleine aantekening: voor deze wedstrijd waren bijna een half miljoen inzendingen en de resultaten moeten dan ook in dat perspectief gezien worden.

Voor deze wedstrijd waren zeven foto’s ingestuurd waarbij foto Anoek (0704-2) bij de publieksstemmen op een prachtige, in het licht van zoveel inzendingen, 449e plaats is geëindigd.

In totaal waren er voor deze wedstrijd 479.677 foto’s ingezonden.
De kans om op de 449e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,09% en de foto behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto begint inmiddels al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges op te bouwen.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto heeft in januari 2023 een eervolle vermelding gekregen bij de wedstrijd Fall Styles en is, ook in januari 2023, featured geweest.
En dat werd nog eens dunnetjes over gedaan in september 2023, toen de foto opnieuw in de schijnwerpers (featured) kwam te staan.

De tweede foto die was ingestuurd was foto Merlin (1807-2).
De foto eindigde een stuk lager dan de foto van Anoek, maar relatief gezien doet ook deze foto het nog erg goed bij deze wedstrijd.
De foto eindigde bij de publieksstemmen ook in de Top 10 Class met een plaats nèt binnen de top 2.000: 1.937e.
Daarmee hoort de foto tot de 0,40% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

De derde ingestuurde foto, Anoek (0520) bleef met een 2.673e plaats ook nog ruim binnen de 1% foto’s waarop het meest gestemd is, namelijk 0,56%.

Bij de vierde ingezonden foto, Antonia (0304-2), bleef de teller steken op de 2.689e plaats, dus nèt achter de vorige foto van Anoek.
En ook deze foto hoort, met 0,56%, nog ruim binnen de 1% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

De vijfde foto, weer eentje van Anoek, namelijk Anoek (0531), kwam uit op een 4.582e plaats in de rangschikking en valt met 0,96% nèt binnen de 1% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

Dat kan niet meer gezegd worden over foto Merlin (0408), want deze foto eindigde weliswaar nog wel in de Top 10 Class, maar dat was met een 45.943e plaats bij de 9,58% van de publieksstemmen.

De hekkensluiter van ingestuurde foto’s, foto Merlin (0432), bleef steken in de onderste regionen met een 369.044e plaats (en laat nog steeds ruim 110.000 foto’s achter zich.

Zoals al vaker is aangegeven op deze website zegt de score bij de publieksstemmen lang niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 57e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.