Anoek (0704-2) krijgt eervolle vermelding op ViewBug

Vanavond trof ik alwéér een mailtje aan van ViewBug met als onderwerp: “Congratulations! You have received a photography award”!
Alweer, omdat het deze maand – en die is nog maar halverwege – al de vierde keer is dat ik een soortgelijke e-mail ontving.
Het kan niet op blijkbaar!


Na het aanklikken van de link, kwam ik bij de volgende foto in mijn portfolio op ViewBug uit:

De Award is er één van een aantal die de website van ViewBug weggeeft, zo valt te lezen op de webpagina van ViewBug die hieraan is gewijd.

Your photos can receive awards even if these are not submitted in the contests.

Our staff, guest and resident judges look at the entries of the contests as well as all the photos uploaded to the community to choose their favorite photos and award them. At ViewBug, you can win contests as well as receive awards on your photos. It is a great honor to be chosen as your photo is chosen among many others and it is selected based on creativity, originality, composition and overall quality.

There are no specific numbers of awards given, the judges have sole discretion about this.
The official ViewBug awards by the ViewBug staff, guest and resident judges include:
Judge Favorite
Staff Favorite
Contest Finalist
Contest Winner
Outstanding Composition
Achievement in Originality
Achievement in Contrast
Editor’s Choice
Curator’s Selection
Runner Up
Honorable Mention

Dat de foto de Award heeft gekregen blijkt uit het label die bij de foto zichtbaar is op de website van ViewBug.

De foto was ingeschreven voor de wedstrijd “Fall Style” en een paar dagen geleden was al duidelijk dat de foto door het publiek al hoog werd gewaardeerd.
Met een 21e plaats uit een totaal van 3.627 foto’s behoorde de foto van Anoek tot de 0,58% foto’s waarop door het publiek het meest was gestemd.

Dit heeft de jury dus min of meer overgenomen, want hoewel er de laatste tijd eigenlijk geen finalisten meer worden bekend gemaakt, zou je kunnen zeggen dat deze foto wel tot de finalisten heeft behoord.
Een eervolle vermelding is dan ook zeker iets om enorm trots op te zijn.

De zeven winnende foto’s, inclusief de foto van Anoek met het predicaat “Honorable Mention”, zijn op de website van ViewBug terug te vinden op de blogpagina die aan deze wedstrijd is gewijd.

Ook zal de foto bij de miljoenen leden van ViewBug extra onder de aandacht komen, omdat de foto als blogbericht op de feed verschijnt.
Een beetje extra exposure dus!

Zoals aan het begin van dit blogbericht al geschreven, is het deze maand goed raak met onderscheidingen op de website van ViewBug.
Op 2 januari werd een foto van Merlin al extra in de schijnwerpers gezet met een feature en dat werd, met dezelfde foto, nog eens gedaan op 9 januari.
Drie dagen geleden werd een foto van Anoek de “Gem Award” toegekend.
Als dit de opmaat is van hoe het dit jaar zal gaan met fotowedstrijden op ViewBug, dan is er nog wel wat te verwachten!

Sinds oktober 2015 dat er foto’s worden ingeschreven voor fotowedstrijden op de website van ViewBug is er een inmiddels indrukwekkende lijst met featured foto’s (en finaleplaatsen) zoals te zien is op de onderscheidingen pagina op deze site.

Bekijk Anoek (0704-2) voor de Palmares en reacties op de foto.