Foto Merlin (0604) in de schijnwerpers bij ViewBug

Het nieuwe jaar begint al goed, want vandaag trof ik een mailtje van ViewBug aan met als onderwerp: “Your photo has been featured, congrats!”.

Het is altijd een prettige verrassing én een ongelooflijke (en zeldzame zoals dat hieronder genoemd wordt) eer wanneer één van de curatoren een foto heeft uitgekozen om extra in de schijnwerpers te worden gezet.

Na het aanklikken van de link, bleek dat het om onderstaande foto van  Merlins 6e fotoshoot uit 2021 gaat.

Op de specifieke pagina op de website van ViewBug wordt uitgelegd wat het betekent om een dergelijke Award te ontvangen.

“Our staff, guest and resident judges look at the entries of the contests as well as all the photos uploaded to the community to choose their favorite photos and award them.
At ViewBug, you can win contests as well as receive awards on your photo
s.
It is a great honor to be chosen as your photo is chosen among many others and it is selected based on creativity, originality, composition and overall quality.”

Bij de foto zelf is het ook te zien dat de foto in de schijnwerpers staat/heeft gestaan en vanzelfsprekend ben ik hier erg trots op:

De foto van Merlin wordt nu dus extra onder de aandacht gebracht bij de ruim 7 miljoen fotografen (zowel amateur als professioneel) via de “Discover great photos” pagina op de website en wordt ook wel “Editors’ Choice” of “Hall of Fame” genoemd.

Zoals aan het begin al geschreven: het nieuwe jaar begint al goed.
Als dit de opmaat is voor de rest van het jaar, dan belooft dat nog wat!

Sinds dat er vanaf oktober 2015 foto’s worden ingeschreven voor fotowedstrijden op de website van ViewBug, is er een inmiddels indrukwekkende lijst met featured foto’s (en finaleplaatsen) ontstaan, zoals te zien is op de onderscheidingen pagina op deze site.

Bekijk Merlin (0604) voor de Palmares en reacties op de foto.