Merlin (0604) 2e bij publiek wedstrijd ViewBug; twee foto’s in top 50

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Capture the Music Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren twee foto’s ingestuurd en bij de publieksstemmen kreeg foto Merlin (0604)  de virtuele zilveren medaille, want eindigde op de 2e plaats!

In totaal waren er 8.270 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 2e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,02% en de foto behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto heeft inmiddels al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges weten op te bouwen.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto werd in 2023 twee keer in de schijnwerpers gezet: op 2 januari en op 9 januari.

De tweede ingezonden foto, Madelief (0104), deed het met een 43e plaats in de rangschikking ook nog bijzonder goed bij deze wedstrijd en behoort daarmee tot de 0,52% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.
Dat levert een Top 10 Class notering op.

Zoals al vaker is aangegeven op deze website zegt de score bij de publieksstemmen lang niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 56e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

In ieder geval is het tof om de foto van Merlin in de bovenste regionen van de ranking te zien staan:

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.