Foto Merlin (1208-bw) bij finalisten fotowedstrijd ViewBug

Geheel tegen de verwachting in, is foto Merlin (1208-bw) doorgedrongen tot de finalisten van de fotowedstrijd “Monochrome Marvels” op de website van ViewBug!

Het gaat om bovenstaande foto van Merlin die is doorgedrongen tot de 92 finalisten van de fotowedstrijd “Monochrome Marvels” op ViewBug, zo bleek uit de e-mail met als onderwerpregel: “Congratulations! You have received a photography award” die ik ontving.

Het is inmiddels de 54e finaleplaats op ViewBug sinds november 2015.

Vier foto’s zijn ook daadwerkelijk in de prijzen gevallen bij een wedstrijd op ViewBug:
Teline (0115) “Look Down” (maart 2022)
Catinca (0109-2) “Big Smiles” (februari 2022)
Pien (0504) “Indoor Images” (november 2021)
Teline (1213) “Shape of Shadows” (juni 2021)

De foto was bij een eerdere wedstrijd op ViewBug, “Monochrome Layers” in juni 2023, al een keer op de 1e plaats geëindigd bij de publieksstemmen, maar dit leverde geen finaleplaats op.

In de inleiding van dit blogbericht schreef ik al dat de finaleplaats geheel onverwacht kwam.
Sowieso is een finaleplaats in een wedstrijd absoluut niet vanzelfsprekend, maar naar aanleiding van de uitslag van de publieksstemmen van “Monochrome Marvels”, was de foto weliswaar de foto die het beste uit de bus kwam van de ingezonden foto’s, maar was het niet een bijzonder hoge plek waar de foto was geëindigd: een 546e plaats van in totaal 16.201 inzendingen (daarmee wel behorend tot de Top 10 Class).
Hieruit blijkt opnieuw dat de uitslag van de publieksstemmen niet doorslaggevend is en dat de organiserende partij nog zelf goed kijkt naar de ingezonden foto’s.
Hoog eindigen bij de publieksstemmen helpt overigens wel!

Dat deze foto een finaleplaats heeft behaald is op de website te vinden via de link die hoort bij de finalisten van de wedstrijd en getuige de award die bij de foto prijkt.

In totaal waren er 16.201 inzendingen en dat maakt dat de kans om een finaleplaats te halen afgerond 0,57 procent is.
Heel erg bijzonder dus dat deze foto is doorgedrongen tot de finale.

Het is nog niet duidelijk wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt.

In de bijna acht jaar dat er foto’s worden ingeschreven voor fotowedstrijden op de website van ViewBug is er een inmiddels indrukwekkende lijst met featured foto’s (en finaleplaatsen) zoals te zien is op de onderscheidingen pagina op deze site.

Bekijk Merlin (1208-bw) voor de Palmares en reacties op de foto.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.