Anoek (0704-2) in Top 20 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Monthly Pro Photo Contest Volume 42?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren vier foto’s ingestuurd: drie van Anoek en één van Merlin.
Foto Anoek (0704-2) kwam bij de publieksstemmen met de meeste stemmen uit op een mooie 29e plaats.

In totaal waren er 10.906 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 29e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,27% en  behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto begint al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges op te bouwen en het eind lijkt nog niet in zicht.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto is in januari 2023 op de website van ViewBug al min of meer in de prijzen gevallen bij de wedstrijd “Fall Styles”, waarbij de foto een eervolle vermelding heeft gekregen.
Iets meer dan een week later – en ook nog in januari 2023 – werd de foto extra in de schijnwerpers gezet op de website van ViewBug.

De tweede ingezonden foto, Merlin (1401), wist het publiek minder te bekoren.
Deze foto eindigde met een 840e plaats bij de publieksstemmen in de Top 10 Class. Om precies te zijn bij de afgerond 7,79% foto’s waarop het meest gestemd is.

De andere twee ingezonden foto’s wisten het niet meer tot een Top 10 Class te brengen.

Met een 2.971e plaats eindigde foto Anoek (0320) nog in de Top 30 Class, maar foto Anoek (0719-2) belandde met een 9.098e plaats in de onderste regionen bij deze wedstrijd en haalde daarmee zelfs niet de Top 50 Class.

De score van de publieksstemmen zegt niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 50e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.