New York Photography Awards 2022: 2x zilver, 4x eervolle vermelding!

Eigenlijk is dit een update van een eerder bericht over de uitslag van de New York Photography Awards 2022 die medio december vorig jaar werd bekend gemaakt.
Bij de definitieve uitslag is er dus 2x zilver gewonnen en is er 4x een eervolle vermelding gegeven!


Waarom de eervolle vermeldingen niet (eerder) zichtbaar waren is mij een raadsel, maar neemt niet weg dat de uitslag, zoals die in december naar buiten werd gebracht, nog mooier is dan die al was met 2x zilver!

De New York Photography Awards, georganiseerd door International Awards Associate (IAA) en gesetteld in New York, is een internationale wedstrijd voor fotografen, zowel amateur als professional.

De definitieve uitslag is dan nu als volgt:

Foto Merlin (1325) was ingeschreven in twee categorieën: People Photography (subcategorie “Portrait”) en New York Photography (subcategorie “Portrait”) en heeft in eerstgenoemde zilver behaald en Honorable Mentions bij laatstgenoemde.

Foto Merlin (1322) was ingeschreven in de categorie: People Photography (in de subcategorieën “Children” en “Portrait”) en heeft in de categorie “People Photography – Children” zilver behaald.

Foto Merlin (1327) was ingeschreven in de categorie Commercial Photography (subcategorie “Fashion”) en in de categorie People Photography (subcategorie “Portrait”) en heeft bij beiden de Honorable Mentions gekregen.

De laatste foto die Honorable Mentions heeft gekregen, foto Merlin (1307), kreeg die in de categorie New York Photography (subcategorie “Portrait”).

De rangschikking van de prijzen is Gold, Silver en Honorable Mentions.

In de categorie People Photography – Portrait hebben in totaal 45 foto’s een prijs gekregen.
Zes gouden awards zijn uitgereikt, die 5x aan amateur fotografen is gegeven en 1x aan een professionele fotograaf.
Er zijn 39 zilveren awards toegekend: 25 aan amateur fotografen en 14 aan professionele fotografen waarvan de foto van Merlin er één is.

In de categorie People Photography – Children zijn 20 foto’s in de prijzen gevallen.
Vijf amateurs hebben de gouden award toegekend gekregen (geen enkele professionele fotograaf).
Vijftien foto’s werden beloond met de zilveren award: 12 aan amateurfotografen en 3 aan professionele fotografen, waarvan de foto van Merlin er één is.

In de categorie New York Photography hebben 70 foto’s de Honorable mentions gekregen, maar in de subcategorie “Portrait” werd dat slechts aan 7 foto’s, allen gemaakt door professionele fotografen,  toegekend.
De foto’s Merlin (1325) en Merlin (1307) zijn daar twee van.

Foto Merlin (1327) heeft 2x de Honorable Mentions gekregen.

In de categorie Commercial Photography hebben 16 foto’s (4 gemaakt door amateur fotografen, 12 door professionele fotografen) de Honorable Mentions gekregen.
De foto van Merlin is de enige die dat heeft gekregen in de subcategorie “Fashion”.

Dezelfde onderscheiding, Honorable Mentions, gebeurde voor opnieuw foto Merlin (1327), maar dit keer in de categorie People Photography, subcategorie “Portrait”.
68 foto’s in de categorie People werden gehonoreerd, waarvan in totaal 19 foto’s in de subcategorie “Portrait” (onderverdeeld 6 in voor professionele fotografen, 12 voor amateur fotografen en 1 voor een student).
De foto van Merlin is dus 1 van de 6 foto’s van professionele fotografen die in deze categorie en subcategorie de onderscheiding heeft gekregen.

De rechtstreekse links naar de winnende foto’s op de website van de New York Photography Awards:

People – Portrait inzending Merlin (1325) (zilver)
People – Children inzending Merlin (1322) (zilver)
New York – Portrait inzending Merlin (1325) (honorable mentions)
New York – Portrait inzending Merlin (1307) (honorable mentions)
Commercial – Fashion inzending Merlin (1327) (honorable mentions)
People – Portrait inzending Merlin (1327) (honorable mentions)

International Awards Associate (IAA) organiseert vaker dit soort wedstrijden waar ik al eerder aan heb meegedaan.
Bij de Muse Photography Awards heeft een foto van Merlin in april dit jaar 2x goud en 2x zilver gewonnen en bij de London Photography Awards viel in mei van dit jaar een foto van Antonia in de prijzen met 2x goud.
In september van dit jaar ontving een foto van Anoek bij de European Photography Awards nog 2x goud.

Binnenkort zal ik het bij de zilveren prijs behorende beeldje gaan bestellen.

Eerdere berichten over de New York Photography Awards:
2x zilver
Foto’s Merlin ingestuurd
Aangemeld
Open uitnodiging ontvangen