Merlin (1321) net buiten Top 10 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Monthly Pro Photo Contest Volume 41?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren drie foto’s van Merlin ingestuurd, waarbij Merlin (1321) bij de publieksstemmen net buiten de top 10 is geëindigd en terecht kwam op een bijzondere 11e plaats.

In totaal waren er 11.764 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 11e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,09% en  behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto begint al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges op te bouwen en het eind lijkt nog niet in zicht.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto is in december 2022 op de website van ViewBug al min of meer in de prijzen gevallen bij de wedstrijd “City Vibes”, waarbij de foto een eervolle vermelding heeft gekregen.

Ook de tweede ingezonden foto van Merlin, Merlin (1407), wist het publiek te bekoren.
Deze foto eindigde met een 72e plaats bij de publieksstemmen in de Top 10 Class. Om precies te zijn bij de afgerond 0,61% foto’s waarop het meest gestemd is.

De derde en laatste ingezonden foto, Merlin (0806), kwam ook in de Top 10 Class terecht, maar met 6,15% van foto’s waarop het meest door het publiek is gestemd, beduidend minder hoog met een 724e plaats in de eindrangschikking.

Hoe dan ook weer een prachtig resultaat bij deze wedstrijd op de website van ViewBug waar ik trots op ben!

De score van de publieksstemmen zegt niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 49e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.