Rona (0208) in Top 20 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Portrait Mode Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren negen foto’s ingestuurd waarbij foto Rona (0208) het bij de publieksstemmen tot een fantastisch mooie 18e plaats gebracht heeft.

In totaal waren er 15.489 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 18e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,12% en  behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto begint al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges op te bouwen en het eind lijkt nog niet in zicht.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto is in november 2020 één keer featured geweest op de website van ViewBug.

De tweede ingezonden foto Catinca (0302), eindigde met een 107e plaats bij de publieksstemmen in de Top 10 Class. Om precies te zijn bij de afgerond 0,69% foto’s waarop het meest gestemd is.

De derde ingezonden foto, ook eentje van Catinca, Catinca (0620), kwam ietsje minder verder in de rangschikking, namelijk tot een 139e plaats, daarmee behorend tot de 0,90% foto’s waar door het publiek het meest op is gestemd.

De vierde foto in de rangschikking van ingezonden foto’s was foto Anoek (0228).
Bij deze foto kwam de teller bij de publieksstemmen tot stilstand bij de 190e plaats, daarmee behorend tot de 1,23% foto’s waarop het meest is gestemd en daardoor automatisch een Top 10 Class notering krijgt.

De vijfde foto in de rangschikking van ingezonden foto’s bij deze wedstrijd is foto Teline (0113) en wist met een 390e plaats (2,52%) te eindigen bij de Top 10 Class.

Ook nog eindigend in de Top 10 Class, is de derde foto van Catinca die was ingestuurd voor deze wedstrijd: Catinca (0301).
Met 2,74% waarop door het publiek het meest is gestemd, eindigde de foto van Catinca op plaats 424.

De zevende foto foto in de rangschikking, Merlin (0101), eindigde nog in de Top 30 Class met een 3.131e plaats bij de publieksstemmen.
De achtste en negende ingezonden foto’s, Resa (0301) en Merlin (0809), kwamen beduidend minder hoog in de rangschikking.
Beiden brachten het nog wel tot een Top 50 Class notering.

Hoe dan ook weer een mooi resultaat bij deze wedstrijd op de website van ViewBug.

De score van de publieksstemmen zegt niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 49e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.