Merlin (1208-bw) in Top 15 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Monochrome Style Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren drie foto’s ingestuurd waarbij foto Merlin (1208-bw) het bij de publieksstemmen tot een heel mooie 12e plaats gebracht heeft.

In totaal waren er 17.838 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 12e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,07%.
Heel bijzonder dus dat de foto zo hoog eindigt bij de publieksstemmen.
De foto behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto begint al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges op te bouwen en het eind lijkt nog niet in zicht.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De tweede ingezonden foto, Claartje (1624), eindigde met een 48e plaats bij de publieksstemmen ook hoog in de Top 10 Class. Om precies te zijn bij de afgerond 0,27% foto’s waarop het meest gestemd is.

De derde en tevens laatste ingezonden foto, was foto Teline (0208-bw). Met een 584e plaats in de eindrangschikking bij de publieksstemmen, kwam ook deze foto tot een Top 10 Class notering, daarmee behorend tot de 3,27% foto’s waarop door het publiek het meest gestemd is.

Al met al weer een mooi resultaat bij deze wedstrijd op de website van ViewBug.

De score van de publieksstemmen zegt niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 49e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.