Merlin (1208-bw) in Top 30 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Monthly Pro (Volume 39) Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren drie foto’s ingestuurd,  waarbij foto Merlin (1208-bw) bij de publieksstemmen het tot een prachtige 29e plaats heeft gebracht.

In totaal waren er 13.458 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 29e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,22%.
De foto behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De tweede ingezonden foto Anoek (0520), eindigde met een 619e plaats bij de publieksstemmen in de Top 10 Class. Om precies te zijn bij de afgerond 0,56% foto’s waarop het meest gestemd is.

De derde ingezonden foto Anoek (0228) belandde met een 4.960e plaats nog in de middenmoot (Top 50 Class) en wist het publiek dus minder te bekoren.

Al met al weer een mooi resultaat bij deze wedstrijd op de website van ViewBug.

De score van de publieksstemmen zegt niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 48e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.