Teline (0113) nummer 1 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Our World Photography Awards Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren tien foto’s ingestuurd,  waarbij foto Teline (0113) bij de publieksstemmen op het hoogste schavot geëindigd is: op nummer 1!

In totaal waren er 35.657 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 1e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,003% en  behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

Het is bijzonder en leuk tegelijkertijd wanneer een foto die je gemaakt hebt op nummer 1 komt te staan:

De foto heeft inmiddels een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges opgebouwd.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto is in augustus 2019 één keer finalist geweest bij de wedstrijd Image of the Month (Volume 46) en als Curator’s Choice Award in juli 2019 extra in de schijnwerpers gezet op de website van ViewBug.

De tweede ingezonden foto, Rona (0105), eindigde met een 3.944e plaats bij de publieksstemmen net buiten de Top 10 Class. De foto hoorde bij 11,06% van de foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd en komt daardoor in de Top 20 Class.

De andere acht ingezonden foto’s deden het beduidend minder bij deze wedstrijd en eindigden in de middenmoot (Top 50 Class) of daar onder.

Al met al weer een mooi resultaat bij deze wedstrijd op de website van ViewBug.

De score van de publieksstemmen zegt niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 48e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.