Catinca (0104-2) in top 10 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Chasing Symmetry Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren drie foto’s ingestuurd, waarbij de foto Catinca (0104-2) bij de publieksstemmen het tot een prachtig mooie 6e plaats heeft geschopt.

In totaal waren er 11.373 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 6e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,05% en  behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto heeft inmiddels een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges opgebouwd.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto is finalist geweest in de wedstrijd “Faces in Black and White” (februari 2020) en daarnaast is de foto in januari 2020 featured geweest op de website van ViewBug.

De tweede ingezonden foto, Merlin (0427), eindigde bij de publieksstemmen op een mooie 51e plaats in de rangschikking, daarmee behorend tot de Top10 Class (0,44%).

De derde en tevens laatste ingezonden foto voor de wedstrijd is er ook een van Merlin, te weten Merlin (0604).
Deze foto eindigde nog in de Top10 Class met een 411e plaats (3,61%).

 

Al met al weer een mooi resultaat bij deze wedstrijd op de website van ViewBug.

De score van de publieksstemmen zegt niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 47e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.