Foto Madelief (0104) in top 10 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in See the Music Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren twee foto’s ingestuurd, waarbij foto Madelief (0104) bij de publieksstemmen op een heel mooie 9e plaats terecht is gekomen.

In totaal waren er 6.139 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 9e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,15% en  behoort daarmee logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

Ook de tweede foto ingezonden foto, Merlin (0604), belande  helemaal voorin die Top 10 Class met een prachtige 36e plaats in de rangschikking en daarmee behorend tot de 0,59% foto’s waarop het meest door het publiek gestemd is.

De score van de publieksstemmen zegt niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 47e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.