Inzending voor de Siena Creative Photo Awards 2022

Vandaag is de inzending voor de Siena Creative Photo Awards 2022 gedaan.
Een open uitnodiging hiervoor had ik goed een week eerder ontvangen.

De Siena Awards is een internationale fotowedstrijd die sinds 2015 bestaat.
Eén van de wedstrijden die georganiseerd wordt is de Creative Photo Awards waarvoor ik vorige week een uitnodiging kreeg.

De Siena Awards, afgekort Sipa, is één van de fotowedstrijden met het hoogste aantal internationale deelnemers: bij de 2020 editie waren er bijna 48.000 inzendingen van zowel amateur- als professionele fotografen uit 156 landen, zo staat op de website te lezen.

Expositie en gala
Ook op de website te lezen is dat alle winnende foto’s in november tentoongesteld worden tijdens het Siena Awards Festival in het Italiaanse Siena, met de titel “I Wonder If You Can”.
In een eerder bericht was er nog sprake van oktober.
Er zal een openingsreceptie worden gehouden voor kunstenaars, uitgenodigde media, foto-editors en insiders uit de industrie voor een nacht van kunstwaardering en netwerken tijdens een van ‘s werelds grootste internationale ceremonies gewijd aan fotografie.

Aandacht in de media
Prijswinnaars krijgen aandacht in de media van publicaties en mediakanalen over de hele wereld – het soort bekendheid dat kan leiden tot virale, wereldwijde erkenning van uw werk.
Winnaars en geselecteerde deelnemers van Siena Awards zijn vermeld in belangrijke publicaties, waaronder The Guardian, El Pais, Internazionale, Corriere Della Sera, The Times, The Sun, CNN, Spiegel Online en The Daily Mirror.


De inzending voor de Creative Photo Awards 2022 is dus vandaag gedaan.
De foto die een uitermate geschikte kandidaat leek is foto Antonia (0304-2) omdat naar mijn idee de hele foto creativiteit uitstraalt.
Er moest gekozen worden voor één van de 19 categorieën waarin kon worden meegedaan.
Die keuze is, logischerwijs, op Fashion gevallen.

Na op de knop “Submit photo” te hebben geklikt, kwam de bevestiging dat de foto in de race is voor de wedstrijd:

Er wordt melding gemaakt dat er geen bevestigingsmail wordt gestuurd, zoals dat normaal gesproken wel het geval is bij dergelijke fotowedstrijden.

Nu wordt het dus afwachten hoe de foto “het” gaat doen in deze wedstrijd.
Op de website van de organisatie is niet terug te vinden wanneer de uitslag van de wedstrijd bekend wordt gemaakt, dus óók dat is nog afwachten.

Wordt vervolgd

Eerdere berichten over de Siena Photo Awards:
Open uitnodiging ontvangen