Foto Teline (0108): 4e plaats bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Look Down Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren twee foto’s van Teline ingestuurd.
De foto Teline (0108)  eindigde bij de publieksstemmen heel erg hoog met maar liefst een 4e plaats!

In totaal waren er 2.779 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 4e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,14%; heel erg bijzonder dus.

Deze foto doet het sowieso heel erg goed (bij fotowedstrijden) op de website van ViewBug getuige het feit dat die eerder al gekozen was tot Staff Favorite in 2019, finalist was bij de wedstrijd “Chasing Leaves” en featured is geweest op de website (beiden in 2021) en uiteindelijk de runner up is geweest bij eerder genoemde wedstrijd “Chasing Leaves” (2022).

Ook de tweede foto van Teline, Teline (0115), kon het publiek wel waarderen met uiteindelijk een 71e plaats in de rangschikking.

De kans om op de 71e plaats te eindigen is daarmee afgerond 2,55%.

Ook deze foto is in het verleden Staff Favorite geweest (2020).

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 44e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Het laatste jaar echter worden er veel minder finaleplaatsen toegekend bij de wedstrijden en worden direct de winnaars bekend gemaakt. De reden hiervoor is onbekend.

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.