Monat Gallery, Madrid: “Mail Returned to Sender”

Al een aantal dagen probeer ik een e-mail te sturen aan de contactpersoon van de Monat Gallery in Madrid (Spanje) om dingen geregeld te krijgen voor mogelijke expositie in Milaan, Madrid en Monaco, maar deze e-mail komt steeds terug.
Daarnet heb ik maar een SMS gestuurd naar de galerie in de hoop dat die wel aan komt.
De contactpersoon van de Monat Gallery in Madrid beantwoordt haar mails steevast binnen een dag, maar naar aanleiding van de laatste e-mail die ik had gekregen, had ik een mailtje terug gestuurd en daar was nog niet op geantwoord.
Sterker nog: ik kreeg de e-mail weer terug.
Dat gebeurt wel eens vaker en dan stuur ik de e-mail nog een keer (en nog een keer wanneer dat nodig is).
Na vier pogingen leek de e-mail aangekomen te zijn, maar ook daarop had ik nog geen antwoord gekregen.

Vandaag stuurde ik opnieuw een e-mail met hetzelfde probleem: “Undelivered Mail Returned to Sender”.
Ergens deed me dat de schrik weer om het hart slaan dat er dezelfde problemen zouden zijn als eind vorige jaar met mijn e-mailserver. Dit keer echter worden andere e-mails wel gewoon afgeleverd.
Uit de teruggestuurde e-mails blijkt dat het gaat om quota bij, waarschijnlijk, de e-mail server van Monat Gallery. Er wordt tenminste als foutmelding gegeven dat het “Over quota” is.

Gelukkig heb ik ook het telefoonnummer van de galerie en naar dat telefoonnummer heb ik nu een SMS gestuurd  met daarin de mededeling dat e-mails niet afgeleverd kunnen worden.
Mocht dat op de een of andere manier niet doorkomen, dan zit er niets anders op dan maar een keer “gewoon” telefonisch contact op te nemen.

Wordt vervolgd

Eerdere berichten van Monat Gallery:
Madrid, Milaan, Monaco?
Samenwerking waarschijnlijk
Antwoord op vragen
Snel antwoord
Vragen aan de galerie
Contact is gelegd
Persoonlijke uitnodiging ontvangen